Gemeente Gouda


Extra ogen voor signalering van risicojongeren (27-11-2008)

De Raad voor Kinderbescherming heeft zich op 20 november aangesloten bij het netwerk van hulpverleners in Midden-Holland om risicojongeren tijdig te signaleren. Voor de signalering wordt gebruik gemaakt van een geautomatiseerd systeem - JeugdMATCH - waardoor verschillende hulpverleners een bericht ontvangen als zij te maken hebben met eenzelfde risicojongere.

"Na deze zogeheten match kunnen hulpverleners die met een jongere bezig zijn, samen afspraken maken om de jongere te helpen. Dit allemaal in het belang van het kind", aldus wethouder Marion Suijker (Jeugd en Sociale Zaken) van de gemeente Gouda die namens de dertien gemeenten in Midden-Holland de samenwerking met de Raad voor Kinderbescherming heeft ondertekend. Met toevoeging van de kinderbescherming zijn nu hulpverleners vanuit wonen, werk, zorg en veiligheid aangesloten op het systeem.

JeugdMATCH Midden-Holland

De gemeenten zijn in 2007 door het Ministerie Jeugd en Gezin aangewezen om een sluitende aanpak van risicojongeren in de leeftijd van nul tot drieëntwintig jaar te realiseren. Het project JeugdMATCH Midden-Holland is hiervoor opgericht. Gemeenten in Midden-Holland zijn met dit project koploper bij risicosignalering en de ervaringen dienen als input voor de beleidsontwikkeling bij Ministerie voor Jeugd en Gezin.


---