Gemeente Doetinchem

Persbericht, 27 november 2008

Ruim helft Veemarkt verkocht

Op de eerste verkoopdag van vrije kavels op de Veemarkt zijn op 25 van de 41 kavels een optie genomen. Vier aspirant-kopers lieten zich op de reservelijst plaatsen. Er zijn nog zestien kavels te koop. De enorme belangstelling voor de vrije kavels trok ook belangstelling van de landelijke media.

De eerste kandidaten voor de vrije kavels lagen al vanaf 17 november voor de deur van het stadhuis van Doetinchem. Zij wilden de eerste keus en absoluut zeker zijn van een kavel, om straks hun eigen woning te kunnen bouwen. In totaal lagen er vanmorgen bij de start van de verkoop elf kandidaten voor de deur.

Op de Veemarkt kunnen eigenaren van vrije kavels zelf een woning ontwerpen. Zij kiezen zelf een architect. De bouwers moeten zich wel aan een aantal randvoorwaarden houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het type woning en maximale hoogte. De randvoorwaarden staan in zogenoemde kavelpaspoorten.

De nieuwe eigenaren hebben in eerste instantie een kostenvrije optie op de kavel voor drie maanden. In die periode kunnen ze aan de slag met het ontwerp en de financiering van hun droomhuis. Als dit in die periode niet lukt, kunnen ze die optie nog met maximaal zes maanden verlengen. Daarna vervalt de optie.