Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
30 oktober 2008

Deventer Internationaal
DEVENTER: AANDACHT VOOR INTERNATIONALE GEZONDHEIDSZORG PROJECTEN

De maand november staat - wat internationaal georiënteerde activiteiten in Deventer betreft - in het teken van de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. Op 27 november organiseert Dimence (voorheen Adhesie) met steun van de gemeente Deventer het landelijke symposium 'Connecting People'. Op 7 november vindt in partnerstad Sibiu in Roemenië het afsluitende symposium plaats van het Pro Care project.

Het symposium op 27 november is gewijd aan GGZ-projecten met betrokkenheid vanuit Nederland in ontwikkelingslanden en met landen in Midden- en Oost Europa. Praktijkvoorbeelden en ervaringen staan centraal. Onderwerpen zijn onder andere psychosociale hulp in conflictgebieden, het versterken van de eerstelijnszorg en het terugdringen van stigmatisering. Ook wordt die dag een boek gepresenteerd. Het bevat naast algemene hoofdstukken over internationale hulp op het gebied van psychiatrie projectbeschrijvingen van GGZ-projecten over de hele wereld die door Nederlandse en Belgische instellingen geïnitieerd zijn.

Aanmelden symposium
Het symposium in de Lebuinuskerk aan het Grote Kerkhof in Deventer duurt van 9.30 tot 17 uur. De kosten voor deelname aan de hele dag bedragen inclusief lunch, borrel en boek E 50,-. Informatie is verkrijgbaar via info.connectingpeople@dimence.nl. Aanmelding kan door overmaking van E 50,- op rekeningnummer 631543163 t.n.v. Dimence o.v.v. Connecting People. Het seminar en het boek worden mogelijk gemaakt door Dimence, Broeders van de Liefde, Global Initiative on Psychiatry, Cordaid, HealthNet TPO en de gemeente Deventer.

Noot voor de redactie /