Informatieavond LEADER Lelystad

De gemeente Lelystad en de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland nodigen belangstellenden uit voor de informatieavond over LEADER. De informatieavond vindt plaats op donderdag 27 november 2008 vanaf 19:30 uur in De Huif, Uilenweg 2 te Lelystad.

LEADER is Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. Deze subsidie is speciaal gericht op kleinschalige, innovatieve projecten in het landelijke gebied, die vanuit de samenleving tot stand komen. Inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven die actief zijn in het buitengebied van Lelystad kunnen voor dergelijke projecten een bijdrage aanvragen.

Waarom een informatieavond?

LEADER is nu bijna twee jaar van start. Er is inmiddels een aantal subsidieaanvragen ingediend en opgestart. Tot nu toe is er vanuit Lelystad één aanvraag ingediend. Omdat er vast en zeker meer ideeën zijn voor projecten, wordt er op donderdagavond 27 november een informatieavond gehouden.

Voor wie is deze avond bedoeld?

De informatie is bedoeld voor alle belangstellenden die in het buitengebied van Lelystad een project willen opstarten, dus voor inwoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties.

Programma

De informatieavond begint om 19:30 uur met een ontvangst door wethouder J. Lodders van de gemeente Lelystad. Daarna komen diverse direct betrokkenen bij LEADER aan het woord, onder wie de heer G.J. van Tilburg, de voorzitter van de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland. Ook worden er presentaties gegeven die duidelijk maken wat voor soort projecten er mogelijk zijn binnen LEADER. Vanzelfsprekend is er volop de gelegenheid voor belangstellenden om vragen te stellen.

Organisatie

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Lelystad en de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland in samenwerking met de provincie Flevoland. Voor meer informatie kunt u bellen met Programma Management Europa van de provincie Flevoland. (tel. 0320-265 468)