Gemeente Delft

Eerste verkeersveilige kinderlooproute in Delft

Donderdagochtend 27 november om 9 uur opent wethouder Anne Koning op de groenstrook tussen de Van der Lelijstraat en de Van Schuylenburchstraat het eerste kindlint in Delft. Hiermee biedt de gemeente Delft een verkeersveilige looproute langs plekken in de wijk die voor kinderen belangrijk zijn.

Het kindlooplint is te herkennen aan de blauwe tegels met daarop twee wandelende kinderen. De route slingert door de wijk Voordijkshoorn langs grote speelplekken, sportvelden, de drie basisscholen Gabriëlschool West, OBS De Schatkaart en CBS De Mozaïek, en langs winkels. De kinderen lopen op de route altijd op een brede stoep of via een pad. Daar waar straten de route kruisen, zijn de oversteken aangepast. Ze zijn versmald en hebben een zebrapad. Bijna alle zebrapaden zijn verhoogd zodat auto's hun snelheid moeten minderen.

Voor groepen 3 en 4 van de basisschool is een leskist waarin ook een folder voor de ouders is opgenomen. De gemeente vraagt ouders om met hun kinderen de route te verkennen en het oversteken te oefenen. Zo krijgen de kinderen voldoende ondersteuning om straks zelfstandig door wijk te kunnen lopen en spelen.

Het loopkindlint is één van de resultaten van het project Kinderen veiliger door Delft. Hierin worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en kinderen sneller zelfstandig en veilig aan het verkeer te laten deelnemen.

Noot voor de redactie (