Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen oefenen voor de toekomst met nieuwe Red de Aarde games van Ubisoft

De Meern, Nederland - 25 noovember 2008. Welk kind droomt er niet van om de aarde te redden en bedreigde diersoorten te beschermen? Op 27 november lanceert Ubisoft een nieuwe serie volledig Nederlandstalige games speciaal voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Met de games van Red de Aarde kunnen kinderen spelenderwijs oefenen om hun ambitie waar te maken met behulp van de Nintendo DS(TM)of Wii(TM). De De Red de Aarde serie bestaat uit vier verschillende games, namelijk: Verzorg de Wilde Dieren, Bescherm het Eiland, Bescherm de Oceaan en Bescherm Dieren in Nood.

'Het veiliger maken van de wereld en het beschermen van bedreigde diersoorten staat hoger op de agenda dan ooit, zeker bij kinderen', zo stelt John Parkes, EMEA Marketing Director bij Ubisoft. 'Als onderdeel van de reeks Games for Everyone, is Red de Aarde een nieuwe serie games die op een leuke en interactieve manier inspeelt op de behoefte van kinderen om goed voor het milieu en de bedreigde diersoorten te zorgen. De avonturen spelen zich af in verschillende settings en op locaties verspreid over de wereld.'

De eerste titel uit de serie Red de Aarde heet: Verzorg de Wilde Dieren. Deze game geeft kinderen de kans om in de huid te kruipen van een dierenarts die de hele wereld over gaat en verantwoordelijk is voor de zorg voor sterk bedreigde diersoorten, zoals de zeeschildpad, de panter en de Chinese panda. Deze game is te spelen op de Wii(TM). De anddere drie titels zijn exclusief te spelen op de Nintendo DS™.

In de tweede titel, Bescherm het Eiland, draait het om het beschermen van het eiland Atlas. Het eiland en zijn bewoners worden bedreigd door onnatuurlijke bedreigingen van buitenaf. De speler kan lid worden van het 'Red de Aarde Team', dat zich inzet om het eiland te behoeden voor vervuiling.

In de derde titel, Bescherm de Oceaan, kruipt de speler in de huid van Greg of Mila. Zij worden ingeschakeld om een dier- en milieuvriendelijk reservaat te bouwen, waar zieke en bedreigde zeedieren verzorgd kunnen worden. Vooral de redding van een gigantische walvis is geen makkelijke klus.

In de vierde titel, Bescherm Dieren in Nood, opent de speler een eigen dierenkliniek. Hier worden een groot aantal diersoorten, waaronder de meer zeldzame en exotische jonge dieren, opgevangen, onderzocht en verzorgd.

Adviesverkoopprijs:

Wii: ¤ 29,99
DS: ¤ 39,99

Over Ubisoft
Ubisoft is een toonaangevende, beursgenoteerde internationale producent, uitgever en ontwikkelaar van videogames. Het bedrijf heeft een sterke, gevarieerde line-up van producten en partnerships. Ubisoft is opgericht in 1986 en heeft teams in 27 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland en China. De groep distribueert haar producten in meer dan 55 landen. Ubisoft streeft ernaar om vooruitstrevende videogames van hoge kwaliteit te maken voor de consument. Ubisoft behaalde een omzet van 928 miljoen Euro over het fiscale jaar 2007/2008. Meer informatie is te vinden op www.ubisoftgroup.com.


---