Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste particuliere Opvoedpoli in Amsterdam

De eerste onafhankelijke particuliere Opvoedpoli opent haar deuren in Amsterdam. Bij de Opvoedpoli kunnen ouders en kinderen direct terecht met alle vragen over ouderschap, opvoeding en ontwikkeling. Binnen een week een afspraak en 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Het kan bijvoorbeeld gaan om een meervoudig gehandicapt kind met een autistische stoornis, maar ook om een huilbaby of een onzekere tiener. De Opvoedpoli werkt ook nauw samen met het onderwijs, zodat bij school- en leerproblemen snel de goede zorg wordt geboden. Voor advies, onderzoek en behandeling zijn maatschappelijk werkers, pedagogen, orthopedagogen, psychologen en medisch specialisten verbonden aan de Opvoedpoli.

Nieuw is dat de Opvoedpoli alles in huis heeft om problemen op te lossen. Dat is anders dan bij de opvoedwinkels of opvoedsteunpunten. Als blijkt dat er meer aan de hand is met een kind, verwijzen deze instanties door. Maar ook ouders die bij Jeugdzorg terechtkomen krijgen afhankelijk van het probleem te maken met meerdere instanties. Directeur Linda Bijl: 'Wij zijn het kastje en de muur. Bij ons ga je niet meer weg, voordat het probleem echt is aangepakt. En dat zonder wachttijden'. Bijl, orthopedagoge van huis uit, heeft jarenlange ervaring als manager in de jeugdhulpverlening en zag de wachtlijsten in de jeugdzorg ontstaan. Teveel verschillende instanties met regels en protocollen die ervoor zorgen dat de professionals meer tijd kwijt zijn aan vergaderen en administratie dan met de ouders en de kinderen zelf.

De Opvoedpoli past in de gedachte van het nieuwe zorgstelsel zoals we dat per 1 januari 2006 kennen. Door de introductie van de marktwerking in de zorg hoopt men de keuzevrijheid te vergroten en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Met andere woorden: de concurrentie die nu tussen de verschillende aanbieders ontstaat zal ertoe leiden dat de beste zorg voor een betaalbare prijs aangeboden wordt.

www.opvoedpoli.nl
adres:
Nassaukade 162
1053 LL Amsterdam
De opening vindt plaats op donderdag 27 november om 17.15 uur. Voor meer informatie: Linda Bijl, directeur Opvoedpoli Telefoonnummer: 06 224 77 65


---- --