Gemeente Den Haag

Aidsweek Den Haag van start (25 november)

Op donderdag 27 november opent wethouder Bert van Alphen de aidsweek in Den Haag.
Tijdens deze week, die duurt van 27 november tot en met 3 december, vraagt de wethouder aandacht voor aidspreventie en het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).
Het is voor het eerst dat de gemeente Den Haag een uitgebreide campagne start over besmetting door het hiv-virus. Op 1 december vindt de Wereld Aids Dag 2008 plaats.

Tijdens de start van de aidsweek wordt het jaarverslag van het regionaal soa-centrum Den Haag gepresenteerd. Daarin staan gegevens over het aantal soa- en hiv-besmettingen in Den Haag over het jaar 2007. Uit het jaarverslag blijkt dat er sprake is van een lichte stijging van het aantal hiv-geĂŻnfecteerden. Dit komt vooral voor bij jonge homo-mannen, die vaker onveilig vrijen.

Het centrale thema van de campagne is: Vrij Veilig, Altijd! De gemeent kiest hiervoor, omdat er in Nederland naar schatting rond de 6.000 mensen zijn
die niet weten dat zij drager zijn van het hiv-virus.

Het programma van de aidsweek is heel uiteenlopend: er is een debat tussen Zuid-Afrikaanse en Haagse scholieren, een popconcert in Het Paard, een Marokkaanse film over hiv en kunst en discussie.

U bent van harte uitgenodigd de opening van de aidsweek bij te wonen.

Programma

12.00 uur ontvangst met lunch, Oude stadhuis (ingang Dagelijkse Groenmarkt)
12.45 uur vertrek campagnetram naar soa-centrum 13.00 uur presentatie jaarverslag soa-centrum

Voor het volledige programma kunt u terecht op: www.aidsweekdenhaag.nl