Gemeente Vlaardingen


Vijftigste starterslening verstrekt

27 november 2008

Donderdag 27 november zijn de heer Windeveld en mevrouw Janssen officieel eigenaar geworden van hun nieuwe woning aan de Van Aerssenstraat in Vlaardingen. Zij zijn de vijftigste huiseigenaren in Vlaardingen die met behulp van de starterslening hun woning hebben gefinancierd.

Wethouder Hans Versluijs stuurde de kersverse eigenaren een bos bloemen namens de gemeente. De starterslening biedt vanaf begin 2007 aan starters de mogelijkheid een woning te kopen, die anders te duur voor hen zou zijn.

Voor starters op de woningmarkt is het moeilijk om aan een huis te komen. Zij blijven daardoor vaak noodgedwongen langer thuis wonen of gaan buiten Vlaardingen op zoek naar een huis. Via de Startersregeling is het voor de gemeente Vlaardingen mogelijk om aan starters op de woningmarkt flexibele leningen te verstrekken.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat de koper, op basis van het inkomen, bij de bank kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De Starterslening is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Groeit het inkomen na verloop van tijd, dan gaat het betalen van rente en aflossing hiermee in de pas lopen. De uitvoering van de regeling is in handen van de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn)

Meer informatie, onder andere over de voorwaarden, is hier vinden: Starterslening eerste koopwoning.