Ingezonden persbericht


Utrecht, 27-11 2008

Persbericht

Lancering Duurzamestudent.nl

Donderdag 27 november vindt om 20.00 uur in CREA Amsterdam de officiële lancering van de website duurzamestudent.nl plaats. Dit zal plaatsvinden tijdens de feestelijke avond Wat doe jij voor Morgen? alwaar o.a. ook de nieuwe naam van het LHUMP, nl. Morgen, gelanceerd wordt en de Groene Zeepbel voor de beste Greenwashing-campagne wordt uitgereikt.

Om de lancering van de site extra kracht bij te zetten wordt deze omlijst door een prijsvraag ism Gulpener. De winnaar wint een jaar lang gratis Gulpener-bier. Deze prijs kan gewonnen worden door mee te doen aan de prijsvraag die vanaf 27 november (rond 20.30) op de site duurzamestudent.nl staat. Tot 1 februari kunnen hiervoor inzendingen worden geplaatst.

Duurzamestudent.nl beoogd dé internetportal te worden voor en door studenten die geïnteresseerd zijn in en/of iets willen met duurzame ontwikkeling. Door concrete en toegankelijke informatie te bieden over onderwerpen als lifestyle, studie, stages en carrière op dit gebied, probeert de site een zo groot mogelijke groep studenten te inspireren.

Naast de grote hoeveelheid informatie over 'duurzame onderwerpen' die overzichtelijk wordt gerangschikt, is de andere belangrijke karakteristiek van de website dat deze informatie voor, maar ook door studenten wordt geproduceerd.

Een groep van 15 studenten werkt intussen aan het schrijven van artikelen en voert redactie over de site. Zij doen dit allen op vrijwillige basis. De site is volop in ontwikkeling en groeit ook na de lancering hard door.

Een website over duurzame ontwikkeling specifiek gericht op studenten was nog niet in deze vorm aanwezig. Duurzamestudent.nl is de eerste in zijn soort en poogt studenten te informeren over wat zij met duurzaamheid kunnen doen, zowel in hun dagelijks leven als in de keuzes die zij maken. Voor hun studie, voor hun stage, alsook voor hun latere carrière. Voor al deze fases in het studentenleven biedt duurzamestudent.nl concrete informatie en relevante links.

Duurzamestudent.nl is een initiatief van Morgen, het studentennetwerk voor een duurzame toekomst en komt tot stand met behulp van het VSBfonds en stichting Haëlla.

Voor meer info over duurzamestudent.nl kunt u contact opnemen met Tjerk Destombes (tel. 030-2231505), of mailen naar duurzamestudent@lhump.nl Voor meer info over Morgen zie: www.studentenvoormorgen.nl


---- --