Gemeente 's-Hertogenbosch

27-11-2008
DOE-geld winnaars prijsvraag 2008 bekend én installatie eerste lichting jongerenambassadeurs

Woensdag 26 november 2008 reikte Bart Eigeman (wethouder van onder meer Jeugd & Onderwijs) de DOE-geld prijsvraag 2008 uit aan Lotte van Vals en Sophie van Goethem. Hiermee winnen ze een bedrag van EUR 10.000,- om hun initiatief vorm te geven!

Lotte en Sophie willen een samensmelting van kunstzinnige vormen en een dansavond organiseren voor het gemiddelde uitgaans- en feestpubliek in de leeftijd 16-25 jaar in 's-Hertogenbosch. Zij noemen hun initiatief "Paradox in a box". Behalve de winnaars van de prijsvraag waren natuurlijk ook aanwezig: de DOE-jury leden, alle DOE-geld aanvragers, de redactie van de jongerenwebsite www.xshero.nl en de nieuwe jongerenambassadeurs.

Enthousiaste ambassadeurs
De wethouder installeerde ook officieel negen jongerenambassadeurs. Zij zijn de eerste jongeren, waarvoor het ambassadeurschap als maatschappelijke stage mag dienen. Deze jongeren zijn afkomstig van vijf verschillende middelbare scholen uit de gemeente; Rodenborch College, Sint-Janslyceum, Pierson College, Sancta Maria en het Hervion. Zij vervullen voor dit schooljaar de taak van jongerenambassadeur. De jongerenambassadeurs zijn op de eerste plaats jongerenvertegenwoordigers uit de gemeente. In die hoedanigheid zijn zij aanwezig op activiteiten voor en door jongeren. Daarnaast kiezen zij een tweede taak. Zes jongerenambassadeurs gaan de Doe-jury versterken en drie jongerenambassadeurs gaan aan de slag als jongerenjournalisten voor de gemeentelijke jongerenwebsite www.xshero.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over DOE-gelden kijk op www.xshero.nl of op deze site. Ook kun je direct contact opnemen met Jennifer Artz, tel. (073) 651 96 16 of e-mail j.artz@s-hertogenbosch.nl.