Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Malmberg kiest HintTech voor .Net- en Tridionbeheer

Delft, 27 november 2008 - Malmberg, een van de grootste uitgevers van educatieve boeken en tijdschriften, heeft een driejarig contract gesloten met HintTech. De IT-dienstverlener uit Delft zal de doorontwikkeling en het beheer van de .Net- en Tridionapplicaties verzorgen.

Malmberg geeft educatieve lesmethoden uit voor basis-, voortgezet onderwijs en mbo. Daarnaast is het bedrijf, dat onder Sanoma valt, uitgever van crossmediale concepten als Okki, Taptoe en Bobo. Naast de gedrukte media wordt het online kanaal voor Malmberg steeds belangrijker. De sites worden interactiever en e-learning wordt meer en meer geïntegreerd in de bestaande leerconcepten.

Malmberg zocht een strategische en ervaren partner om de volgende stap te maken in realisatie van het online businessmodel. 'We zochten voor de (door)ontwikkeling van ons online platform naar een partner die op het gebied van Tridion- en .Net-ontwikkelingen een hoog expertiseniveau heeft en kan bogen op bewezen ervaring in vergelijkbare projecten. De eerste ervaringen leren ons dat HintTech deze belofte waarmaakt. We zien geen junioren die "het vak" komen leren op onze projecten. De HintTech-mensen brengen daadwerkelijk veel ervaring met zich mee', reageert Berry Verhoeven, CIO van Malmberg.

Hoog serviceniveau

Malmberg realiseert haar toepassingen op het gebied van onderwijs- en uitgeeftechnologie in Tridion. Daarnaast wordt Tridion bij Malmberg ingezet voor e-commerce toepassingen. Met name voor Tridion is een goede basisinrichting van het CMS essentieel. In gezamenlijk overleg met medewerkers uit de eigen IT-organisatie wordt nu een architectuur gebouwd waarmee Malmberg in staat is om een korte time-to-market te realiseren in nieuwe online ontwikkelingen. Ook het beheer van de gerealiseerde online toepassingen is belegd bij HintTech. Malmberg vraagt een zeer hoog serviceniveau op het gebied van beschikbaarheid en performance. 'Het beheer van onze online producten is bij Hinttech in vertrouwde handen', aldus Verhoeven.

Ook HintTech is gelukkig met de samenwerking. 'Ik ben blij met het vertrouwen dat Malmberg in onze dienstverlening heeft en trots op het feit dat opnieuw een grote klant als Malmberg voor de dienstverlening van HintTech heeft gekozen', aldus Patrick Dekker, directeur van HintTech. 'Het leuke van de samenwerking is dat we strategisch ook erg betrokken zijn. Er staan verschillende projecten op stapel die we deels door onze Nederlandse consultants laten uitvoeren en deels door onze Servische collega's. Binnenkort gaan de eerste sites waar HintTech aan meegewerkt heeft live.'

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van e-business technologie (.Net(TM), Java(TM) platform, Tridion) en IT-projecten. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor zijn klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE(TM) en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend als uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Fortis, ING en KLM tot zijn klanten rekenen. HintTech heeft momenteel 113 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Delft, San Francisco en Novi Sad (Servië). Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Over Malmberg
Malmberg is een grote educatieve uitgeverij die kinderen inspireert om talenten, kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Dat doen ze met aansprekende leermiddelen, talententests en crossmediale concepten voor thuis. Maar ook met websites en events om leerlingen te helpen bij de juiste school- , studie- en beroepskeuze. Malmberg is onderdeel van Sanoma. Kijk voor meer informatie op www.malmberg.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020 421 05 65
Maartje@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.Nyland@hinttech.com

Met vriendelijke groet,

Maartje van Oeveren

Lubbers en De Jong PR
Falckstraat 14
1017 VW Amsterdam
www.l-dj.nl

t 020-4210565
e Maartje@l-dj.nl

Participant van Deloitte Fast 50, www.fast50.nl