Ingezonden persbericht



PERSBERICHT Alblasserdam, 27 november 2008

Verhuisauto Mondial Movers op kaft schoolboek
Samenwerkingsverband draagt steentje bij aan verkeersveiligheid basisschoolleerlingen

Kinderen uit groep 7 van Nederlandse basisscholen kunnen komend jaar tijdens de verkeersles genieten van een verhuisauto van Mondial Movers. Een verhuiswagen van één van de aandeelhouders, Mondial VSN Midden uit Houten, siert de cover van een verkeersboek waar Noordhoff Uitgevers momenteel aan werkt.

Op coverfoto van de tweede editie van Wijzer door het Verkeer fietsen enkele kinderen op een veilige manier langs de verhuisauto van Mondial Movers. Een situatie die terugkomt in het verkeersboek voor groep 7: ga achter elkaar rijden, houd afstand. Als je twijfelt, of als de vrachtwagen afslaat, blijf je er een stuk achter rijden. Leerlingen leren op deze manier de regels en weet die toe te passen in de dagelijkse praktijk. Nog steeds gebeuren er ongevallen, omdat chauffeurs kinderen die in de 'dode hoek' rijden niet zien. De fotoshoot, gemaakt door fotograaf Anja Grondman, werd dit najaar genomen op De Meerpaal, bedrijfsterrein in Houten waar verhuisbedrijf Mondial VSN Midden is gevestigd. Overigens worden de foto's worden niet alleen gebruikt op de leerboeken, maar ook op de werkboeken en de docentenhandleiding.

Vanaf september volgend jaar gaan leerlingen gebruikmaken van het nieuwe verkeersboek. Uit onderzoek van Noordhoff Uitgevers, de grootste uitgever van lesmateriaal voor het vak verkeer voor het basisonderwijs, blijkt dat 77 procent van de Nederlandse basisscholen gebruikt maakt van één of meer methodes van de uitgever. Wijzer door het verkeer, één van deze methodes, is een uitgebreide en betrouwbare verkeersmethode, waarmee leerlingen goed verkeersonderwijs krijgen en een goede basis is voor het verkeersexamen in groep 7. De uitgever presenteert het boek in januari op de grootste onderwijsbeurs van Nederland, de NOT.

Mondial Movers, gevestigd in Alblasserdam, is een in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuizers in Nederland. De 22 aandeelhoudende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is een specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Foto: Kinderen fietsen op een veilige manier langs een verhuisauto van Mondial Movers. Foto: Mondial VSN Midden/Anja Grondman. (een foto op groter formaat is beschikbaar) Bijlage: Factsheet Mondial Movers

|