Partij van de Arbeid

Den Haag, 27 november 2008

Vragen van het lid Kuiken (PvdA) aan de minister van BZK

over de bereikbaarheid van de alarmcentrale van de KLPD via het alarmnummer.


1. Heeft u kennis genomen van berichtgeving over de bereikbaarheid van de alarmcentrale van de KLPD rond een noodlottig ongeval met een spookrijder op 24 november jl.?{1}


2. Klopt het dat meerdere bellers langere tijd hebben moeten wachten voor ze contact kregen met de meldkamer? Zo ja, wat was hiervoor de oorzaak?


3. Wat zijn de normen voor de telefonische wachttijd bij het bellen met 112, onafhankelijk van de meldkamer waarmee men verbonden wordt? Hoe vaak moet iemand langer wachten? Was er sprake van een incident of is er een meer structureel probleem? Wat voor personele en technische voorzieningen worden getroffen door de KLPD en Regionale meldkamers om de norm te halen?


4. Acht u deze voorzieningen afdoende om een goede bereikbaarheid van het alarmnummer te garanderen?


5. Wat is de invloed van het ontbreken van locatieherkenning bij mobiele alarmoproepen geweest in de afhandeling van dit incident? Wat is de voortgang bij de implementatie van locatieherkenning? Is het de bedoeling om, met een werkende locatieherkenning, mobiele alarmoproepen direct naar een regionale meldkamer te geleiden?

{1} http://www.nu.nl/news/1857236/11/Kamervragen_over_meldingen_spookrijdster.html

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl

{1} http://www.nu.nl/news/1857236/11/Kamervragen_over_meldingen_spookrijdster.html