Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Feestelijke opening Loungebus door wethouder Van Deursen

BARENDRECHT (dinsdag 2 december 2008) ­ Door een grote strik los te maken gaf wethouder Coby van Deursen vrijdag 27 november de officiële aftrap voor een nieuw initiatief in het Jongerenwerk. In de Sleutelwerkplaats aan de Koedood 2a werd de Loungebus geïntroduceerd als eerste mobiele ont- moetingsplek voor jongeren in Barendrecht.

Slechts vijf weken eerder werd de bus als SRV-wagen de Sleutelwerkplaats ingereden. De werkplaats bevindt zich in het reguliere garagebedrijf van Jos Huijgen. In samenwerking met het Albeda College en de gemeente Barendrecht leren toekomstige automonteurs hier het vak en kunnen jongeren naar hartenlust sleutelen aan hun scooter of auto. De SRV-wagen is door de gezamenlijke inspanning van leerlingen, jongeren, Huijgen en jongerenwerkers van Alle-r-Hande omgetoverd tot een mooie mobiele hangplek.

Aan alles gedacht
Na de opening bewonderde Van Deursen het interieur van de omgebouwde SRV-wagen. Zij complimenteerde de aanwezige jongeren met het resultaat. "Heerlijke bankjes om te zitten, gedempte verlichting en aan de buitenkant zelfs een zonnescherm om onder te schuilen. Aan alles is gedacht!" Zij noemde het een geweldige prestatie. Binnenkort worden er ook nog een televisie en spelcomputer in aangebracht.

Eigen plekje
De Loungebus is gericht op jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten of gewoon wat hangen. De gedachte erachter is dat ze daardoor een eigen plekje hebben en minder overlast op straat veroorzaken. In de bus is altijd een jongerenwerker aanwezig.

Waar komt de Loungebus?
Op maandag 1 december maakte de Loungebus haar debuut met een proefrit door Barendrecht. Op het plein voor het gemeentehuis werd de bus van 19.00-21.00 uur bewonderd door een aantal jongeren en voorbijgan- gers. Vanaf nu doet de bus verschillende locaties binnen Barendrecht aan. Een overzicht van tijden en loca- ties is na te lezen op www.jongerenwerkbarendrecht.nl


Noot voor redacties