NOVA

27-11-2008

'Oorlog' in de straten van Mumbai
De beschietingen in Mumbai tussen zwaarbewapende moslimextremisten en de Indiase anti-terreureenheden gaan nog steeds door. Het dodental is inmiddels de honderd gepasseerd. Westerse toeristen die werden vastgehouden in hotel Taj Mahal zijn inmiddels bevrijd. Vijf terroristen zouden zijn gedood.

De reeks terroristische aanslagen in Mumbai van gisteren en vandaag zijn de zwaarste in India sinds de afgelopen twee jaar. Allerlei religies plegen het geweld, om politieke redenen of omdat organisaties onafhankelijkheid nastreven van een bepaalde regio. In NOVA het laatste nieuws.

OM sluit deal met verdachten Holleeder-zaak
Over twee weken begint het hoger beroep tegen Willem Holleeder en een aantal medeverdachten. Tegen twee eerder vrijgesproken medeverdachten van Holleeder heeft het OM geen hoger beroep ingesteld. Naar nu blijkt heeft dat te maken met een omstreden deal die is gesloten met deze twee mannen. In NOVA de details van de overeenkomst en een aantal kritische kanttekeningen van deskundigen.

Apendeskundige Marc van Roosmalen vrij
Jusititie in Brazilië heeft de straf van de Nederlandse primatoloog Marc van Roosmalen voor het illegaal houden van apen uit het Amazonegebied en het stelen van steigers van de Braziliaanse overheid, aanzienlijk gereduceerd. Dit verklaren Van Roosmalen's woordvoerder in Brazilië en zijn advocaat in Nederland tegenover NOVA. Lees meer...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht