Ingezonden persbericht


Dutch Touch Dating rekent af met traditionele dating websites gebaseerd op het matchen van profielen

Nieuw Nederlands netwerk combineert daten en vrienden maken via Internet. Datingsite is transparant, sociaal en laagdrempelig.

's Gravenhage, 27 november 2008 - Dutch Touch Dating, het eerste Nederlandse transparante dating-netwerk, is vandaag officieel gelanceerd. Deze dating-site is een sociaal, gezellig en transparant netwerk waarin daten centraal staat.

www.dutchtouchdating.nl is een ontmoetingsplaats voor singles, die daarnaast ook op bijzondere Dating Places kunnen afspreken. Dating Places zijn uitgaansgelegenheden of evenementen in heel Nederland waar leden elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten. Op termijn zal de site aanvullende diensten aanbieden als feesten, reizen en andere bijzondere ontmoetingen voor singles. De site had op het moment van lancering al ruim 2.250 leden dankzij een wervingsactie in de afgelopen drie weken. De eerste 4.000 mensen die zich aanmelden, krijgen een gratis lidmaatschap voor een half jaar.

Jan-Willem van de Beek, een van de oprichters van het netwerk, benadrukt dat Dutch Touch Dating geen traditionele datingsite is. "Bij de traditionele dating-sites die in Nederland bestaan, vergelijkt de computer profielen van abonnees. Vervolgens wordt een match gevonden, gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren en kenmerken in deze profielen. Dit proces is niet transparant en biedt geen enkele sociale interactie; de computer bepaalt de keuze. Dutch Touch Dating is een online sociaal netwerk, zoals Hyves en mySpace, maar dan gericht op daten, waarbij de leden zelf bepalen wie met hen matcht en wie niet."

Dutch Touch Dating biedt leden de mogelijkheid online vrienden te maken en met deze andere daters te communiceren. Van de Beek: "Je kunt natuurlijk 1:1 samen komen, maar je kunt er ook voor kiezen met een hele vriendengroep een leuke informele avond af te spreken, waarbij de nadruk ligt op gezellig samenzijn en eventueel nadere dates. Ook is het mogelijk via Dutch Touch Dating vrienden uit je netwerk te ontmoeten tijdens landelijke evenementen."

De site houdt hiertoe een landelijke evenementenagenda bij. Op dit onderdeel van de website kunnen leden dankzij het klik- en sleep-principe, heel gemakkelijk hun foto 'slepen' naar uitgaansgelegenheden of evenementen, zodat anderen kunnen zien dat zij daar zijn. Leden kunnen elkaar zo ontmoeten in de veilige omgeving van een evenement of openbare gelegenheden, waar iets georganiseerd wordt, de eerdergenoemde Dating Places.

Dutch Touch Dating biedt zijn leden ook de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een nieuwe roommate te vinden. In de sectie 'Roommate Finder' kunnen deelnemers aangeven dat ze op zoek zijn naar een huisgenoot of woonruimte.


- Einde bericht -

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Fax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl