Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HERNAN ROMERO iN DE bADCUYP cENTRUM VOOR MUZIEK

De befaamde Argentijns-Amerikaanse gitarist/componist Hernan Romero speelt in de Badcuyp Centrum voor Muziek. Hernan Romero is een grootheid in de Flamenco en jazz-scene en heeft menig wereldtournee achter de rug langs belangrijke festivals en locaties. Romero speelde o.a. tien jaar als duo met Al di Meola. Dat resulteerde in de wereldberoemd geworden cd 'Un Segundo Una Vida'. Daaraan werkten ook John Mclaughlin en Paco de Lucia mee. Voor zijn samenwerking met Alicia Keys aan een album werd een 'Grammy Award' toegekend. Zijn meest notoire samenwerkingen zijn met Chick Corea, Paco de Lucia, John Mc Laughlin, Rodrigo Pahlen, The Fatorusso Brothers en vele andere grootheden. Deze wereldgitarist biologiseerd zijn luisteraars met zijn warm romantisch, muzikale hart vol artistieke schoonheid en sensualiteit. Daarin wordt hij deze avond bijgestaan door van musici van formaat; Orlando Mino (percussie & cajon), Javier Gomes en Sanne van Delft (bas), met speciale gasten; Maria José Ortiz (zang) en Nuria "La Granaina" Manglano en Juliana Braga (dans.)

Donderdag 27 november. Aanvang 21.30 uur in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 8,-

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

///einde persbericht///

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.