Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting wint Goede Doelen Gift 3M Fonds

27/11/2008 21:04

3M Nederland B.V.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting is de eerste winnaar geworden van de Goede Doelen Gift, een initiatief van het 3M Fonds. De stichting ontving uit handen van Brian Young, algemeen directeur 3M Nederland, een cheque van 50.000 euro. Het geld wordt gebruikt voor het project 'Schone longen en een gezond gewicht'. De Goede Doelen Gift wordt jaarlijks uitgereikt.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met cystic fibrosis (CF). De 50.000 euro van de Goede Doelen Gift 2008 wordt besteed aan het project 'Schone longen en een gezond gewicht', de kernvoorwaarden voor een langer en beter leven voor mensen met CF. Het bijzondere aan dit project is dat alle CF-onderzoekers in Nederland eraan meewerken. Er worden dan ook grote resultaten van verwacht.

Goede Doelen Gift 2008

Het is dit jaar voor het eerst dat 3M Nederland de Goede Doelen Gift uitreikt. 3M-directeur Brian Young: "De Goede Doelen Gift is de kroon op onze corporate waarden. We zijn er trots op dat we in deze turbulente financiële tijden toch in de gelegenheid zijn de gemeenschap waarin wij werken en leven de hand te reiken en diegenen te helpen die dit het hardst nodig hebben. De Nederlandse bevolking en de 3M-medewerkers hebben samen de winnaar van de Goede Doelen Gift gekozen en daarmee is het een prachtig voorbeeld van de manier waarop wij willen werken én in de samenleving willen staan."

De Goede Doelen Gift is een jaarlijkse gift van 50.000 euro aan een goed doel in Nederland. Goede doelen die in aanmerking willen komen voor de Goede Doelen Gift kunnen zich aanmelden via de website www.3Mfonds.nl. Als zij aan de selectiecriteria voldoen, wordt hun nominatie op de website gepubliceerd. De Nederlandse bevolking kan vervolgens zijn stem uitbrengen op het favoriete goede doel. De afgelopen zeven maanden brachten maandelijks meer dan 10.000 mensen hun stem uit.

Procedure

Na de voorronde is op basis van het aantal behaalde stemmen een top-tien vastgesteld. Deze tien goede doelen ontvingen een vragenlijst en aan de hand van de antwoorden bepaalde een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Tom Egbers vijf eindnominaties. Tijdens de finale op 27 november presenteerden de genomineerde goede doelen zichzelf, waarop 3M-medewerkers via een sms-voting hun stem uitbrachten. Uiteindelijk bepaalde de jury de winnaar van de Goede Doelen Gift.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://3MFonds.nl