De kredietcrisis heeft een positieve invloed op het online shoppen


EIBERGEN, 20081127 -- "De kredietcrisis heeft een positieve invloed op het online shoppen" weet Jordi Pit. Jordi is de oprichter van Zoekeenwebshop.nl en hij baseert zijn informatie dan ook op het feit dat het aantal bezoekers van het shopportaal het laatste kwartaal met meer dan dertig procent is gestegen.

Kredietcrisis? Ja, meent hij: "Tenslotte ben je vanachter je computer geen parkeergeld kwijt en geen brandstofkosten." Natuurlijk telt het gemak hier ook mee. Maar feit is wel dat ondanks of dankzij de financiële crisis het koopgedrag van de consument verandert, maar de uitgaven gelijk blijven of juist stijgen.

Bij online shoppen telt dus ook het gemak. Dus is het winkelen vanuit een online winkelstraat helemaal eenvoudig. Want zo kun je Zoekeenwebshop.nl zien, een winkelstraat met tientallen handmatig geselecteerde winkels. Maar dan een waar je niet naar een parkeerplaats hoeft te zoeken, geen tijd en geld kwijt bent om erheen te gaan en waar het net zo gezellig kan zijn.

Zoekeenwebshop.nl is dus een webportaal voor webshops. Verdeeld over diverse rubrieken, zoals `auto en fiets', '50 plus', `sport en hobby' en nog 27 andere heeft de bezoeker keus tussen tientallen verschillende winkels. De bezoeker kan per webwinkel een oordeel geven via het vijf-sterren-stemsysteem en zo de andere bezoekers adviseren. Heeft de shop een keurmerk gekregen, dan is die ook vermeld. De tien best bezochte winkels worden in de rechter zijbalk getoond. Dat maakt de keus voor de volgende bezoeker weer wat makkelijker. In de rechter zijbalk staan ook nieuwste en meest recent aangemelde winkels overzichtelijk vermeld.