NMBS vervangt kern IT-systemen door Rail Cargo System


Belgische railgoederen vervoerder B-Cargo, onderdeel van NMBS, na Railion Nederland de tweede grote railvervoerder die kiest voor het Rail Cargo System (RCS) van Nederlandse IT-dienstverlener Ab Ovo

Capelle aan den IJssel, 20081127 -- Na een grondig selectieproces heeft B-Cargo besloten haar kern IT-systemen te vervangen door Ab Ovo's RCS. De eerste fase van de implementatie, waar onder meer de op B-Cargo toegespitste contract-, order- en financiële modules zijn inbegrepen, is naar verwachting aan het einde van 2009 afgerond. De tweede fase van de implementatie, waar alle operationele processen zijn inbegrepen, zal eind 2010 zijn afgerond.

Voorafgaand aan de keuze voor Ab Ovo's RCS is een grondig selectieproces uitgevoerd. Na de aanbestedingsprocedure heeft een uitgebreide `proof of concept' plaatsgevonden om er absoluut zeker van te zijn dat RCS aan de behoefte van B-Cargo voldeed. De heer Pauwels, Freight Group Coordinator binnen NMBS, over de keuze voor RCS: "Het Rail Cargo System sluit zeer goed aan bij onze bedrijfsprocessen en is een specifieke railgoederen oplossing. Door de open structuur van het systeem is het relatief eenvoudig om je aan toekomstige marktontwikkelingen aan te passen (bijvoorbeeld veranderende wetgeving en samenwerkingsverbanden, TAF-TSI, et cetera). Ook de rail expertise van Ab Ovo heeft een belangrijke rol in onze keuze voor RCS gespeeld".

RCS is de eerste geïntegreerde railgoederen applicatie die het hele transportproces van terminal tot terminal ondersteunt, inclusief lokaal bedieningsverkeer, contracten, orders, productieplanning, executie en financiële afwikkeling. Het systeem is gebouwd op basis van Model Driven Architecture ontwikkeltechnologie die het modelleren van zeer complexe applicaties mogelijk maakt en deze genereert naar de verschillende gangbare programmeertalen en hardware platforms.

Voor meer informatie: www.ab-ovo.com.





Ingezonden persbericht