Erkenning opleiding directiechauffeur alleen nog via CCV


Politieacademie stopt met examinering D1 en D2

Maarssen, 20081127 -- De erkende opleidingsinstituten voor directiechauffeurs mogen de opleidingen per 1 januari 2009 niet meer door de Politieacademie laten certificeren. "Deze ontwikkeling hing al langere tijd in de lucht", licht Paul Brussaard directeur van Bruseco toe. "Het behoort niet tot hun core-business en ieder willekeurige opleider kon zomaar aansluiten. Dat is niet meer houdbaar in deze markt.De aansluiting ontbrak".

Enkele opleiders staan nu met lege handen. Zij hebben veel kandidaten via de politieacademie laten certificeren, maar die certificaten verlopen nu.

"Het CCV D1 is een excellent programma geworden, waar alleen erkende instituten aan kunnen deelnemen. Er mogen alleen nog officiele rij-instructeurs lesgeven en de voertuigen dienen voorzien te zijn van een dubbele bediening. Er wordt bij Bruseco alleen met Audi A6, 3.0 TDI getraind. Andere instituten training in de Volvo S 80 of Mercedes E klasse.

Erkende opleiders staan ook in directe verbinding met trafficweb waarop de gehele theoretische kennis wordt overgebracht op de cursisten. Dit betekent concreet dat tijdens de opleidingsweek meer tijd aan rij-instructie wordt besteed. Bij de Politieacademie ontbrak ook de gehele theoretische ondergrond.

De Politieacademie stop per 1 januari 2009 met de examinering van de D1 en D2 programma's. Meer informatie over het CCV vind u op www.ccvd.nl.





Ingezonden persbericht