Ingezonden persbericht


Persbericht: Materia Inspiration Centre breidt activiteiten uit

PERSBERICHT

Materia Inspiration Centre breidt activiteiten uit

ENTER - 19 september 2008

Het in 2006 geopende materialencentrum Materia Inspiration Centre in Enter breidt dit najaar haar activiteiten uit. Naast de permanente onafhankelijke materialententoonstelling, gaan nu ook regelmatig de deuren van het centrum open voor seminars en congressen. De reden van deze uitbreiding is dat Materia en het Materia Inspiration Centre vanaf dit najaar beiden zelfstandig gaan opereren.

"Creatieven kiezen net als iedereen voor gemak en laten zich bij hun materiaalkeuze steeds vaker inspireren door alles wat er te vinden is op het internet. Wij bieden architecten en designers iets wat niet via de reguliere kanalen kan, namelijk zintuiglijke waarneming. We doen dit al enkele jaren in ons inspiratie centrum, maar we gaan nu een stapje verder en willen ook inspiratie en beleving bieden via seminars en congressen", aan het woord is Annette Schumer, manager van het Materia Inspiration Centre.

De eerste twee evenementen staan al gepland. Op 27 november a.s. vindt er in het centrum een trendseminar plaats. Het draait hier om toekomstige materialen en trends in productdesign. Deelnemers luisteren niet alleen maar gaan ook voelen, ruiken en ervaren. Het tweede evenement is een groots eendaags congres op 5 februari 2009. Tijdens dit congres met internationale sprekers draait het om het thema 'design inspired by nature'; het betrekken van de natuur in het ontwerpproces. De natuur heeft er honderden miljoenen jaren over gedaan om tal van ontwerpproblemen op te lossen. 4 miljard jaar evolutie, dat is pas een research & development-afdeling.

Het Materia Inspiration Centre blijft volgens Schumer wel het overzichtelijke centrum zoals het was. De materialen blijven centraal staan en het unieke karakter blijft ook gehandhaafd. "Dit doen we door bijvoorbeeld maar maximaal 500 leden aan te nemen. Dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Onze leden kunnen in alle rust blijven rondkijken, met klanten vergaderen, grasduinen in de bibliotheek en indien gewenst met flinke korting naar onze evenementen komen" aldus Schumer.

In het Materia Inspiration Centre vinden creatieven onverwachte innovatieve materialen in een inspirerende omgeving. Het materialencentrum in Enter laat permanent 1500 nieuwe, innovatieve materialen uit de hele wereld zien. Elke maand komen hier minimaal 20 nieuwe materialen bij. Het Materia Inspiration Centre is het enige onafhankelijke materialen inspiratie centrum in Nederland.