Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 29 oktober 2008

Verkiezing grootste greenwasher 2008 & Uitreiking de 'Groene Zeepbel'

Op 27 november zal LHUMP - hèt studentennetwerk voor duurzame ontwikkeling voor de eerste keer de Groene Zeepbel uitreiken aan het bedrijf dat dit jaar de grootste greenwash campagne heeft gevoerd.

Greenwashing is het voeren van reclamecampagnes waarin een bedrijf claimt 'groen' te zijn, terwijl dat niet blijkt uit de bedrijfsvoering. In de afgelopen jaren zijn het milieu en 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' (MVO) veel gehoorde termen. Veel bedrijven spelen graag in op deze trend en komen tegemoet aan de wensen van consumenten voor meer duurzame producten. Helaas houden sommige bedrijven het slechts bij windowsdressing: het opnemen van duurzaamheid in hun PR-uitingen, maar voeren ze geen wijzigingen door in hun bedrijfsvoering of productieproces.

LHUMP wil dit soort gedrag op een ludieke wijze aan de kaak stellen door het uitreiken van de Groene Zeepbel. Tot 12 november kan iedereen een reclame campagne nomineren door een e-mail voorzien van een korte motivatie te sturen naar: greenwashing@lhump.nl. Van 12 tot 27 november kan er via onze website www.lhump.nl gestemd worden op een van de vijf beste suggesties.

De Groene Zeepbel zal worden uitgereikt op 27 november vanaf 20.00 uur in CREA Amsterdam, tijdens de feestelijke lancering van de nieuwe naam van het LHUMP: Morgen - het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Op deze avond zal ook een debat plaatsen over de identiteit van duurzaamheid onder leiding van Froukje Jansen (Llink), met oa Paul Rademaker (oud-voorzitter club van Rome), Diederik Samsom (PvdA), Natasja van den Berg (Praktisch Idealisme) en Lisette Kreischer (Veggie in Pumps).


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Christopher Baan of Rosa Draaisma, beiden te bereiken op 030-2231505. Ook op onze website www.studentenvoormorgen.nl is binnenkort meer informatie beschikbaar.

Kaarten reserveren voor 27 november: CREA, tel. 020-5251400.

Nominaties voor de Groene Zeepbel kunnen worden gestuurd naar greenwashing@lhump.nl met een korte motivatie.

--
Christopher Baan

LHUMP - hét studentennetwerk voor duurzame ontwikkeling The Dutch students network for sustainable development

Voorzitter 2008-2009

Oudegracht 229
3511 NJ Utrecht
030-2231505
06 21 44 47 49
voorzitter@lhump.nl
christopher.baan@lhump.nl
www.lhump.nl