Gemeente Brummen


Onderwerpen besluitvormende raadsvergadering

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-11-2008)

Donderdagavond 27 november 2008 vindt weer een besluitvormende raadsvergadering plaats. Op de agenda staan in totaal elf onderwerpen. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Bespreekstukken
Als bespreekstuk op de agenda staat het voorstel van het college om de nota Lokaal Gezondheidsbeleid gemeente Brummen vast te stellen. Op deze nota heeft iedereen tijdens de inspraakperiode zijn of haar reactie kunnen geven. De ingebrachte inspraakreacties hebben tot enkele (niet fundamentele) wijzigingen in de nota geleid. Ook gaan de raadsleden in debat over het voorstel over de invoering van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening. Dat geldt ook voor het onderwerp dat betrekking heeft op de wijziging van de welstandscommissie in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Het college stelt voor de leden van de welstandscommissie (her) te benoemen als lid van deze nieuwe raad. De naamswijziging houdt verband met landelijke ontwikkelingen én de (toenemende) integrale advisering van de commissie. Een vierde onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad zeker gaan spreken, is het voorstel van het college over de uitvoering van de eerste fase van het Integraal Huisvestingsplan (IHP).

Hamerstukken
De agenda telt ook vier hamerstukken. Een hamerstuk is een onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad een besluit nemen zonder dat ze daarover een debat zullen gaan voeren. Een van die onderwerpen is het opstarten van een vrijstellingsprocedure voor een woning aan de Emperweg. Ook het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het oprichten van een opslagloods aan de Kaniestraat 3 in Oeken en een voorstel over het stemmen in een willekeurig stemgebouw tijdens de verkiezingen voor het Europese parlement in 2009 zijn als hamerstuk geagendeerd. Dit geldt ook voor een wijziging van de gemeenschappelijke regeling van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen vanaf vrijdag 21 november 2008 exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken vanaf die dag raadplegen en downloaden via deze website (klik hier).

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.