Gemeente De Bilt


Uitreiking Taalbokaal Gemeente De Bilt

Op 27 november maakt de Werkgroep Taalbokaal bekend welke ambtenaar van de gemeente De Bilt de beste nota in 2008 heeft geschreven en aan welke nota een eervolle vermelding wordt gegeven.

De Werkgroep Taalbokaal, bestaande uit de raadsleden Anne-Marie Mineur en Marcus van der Mast heeft een flink aantal nota's beoordeeld, die zijn uitgekomen tussen 1 september 2007 en 1 september 2008. De Werkgroep werd hierin vakkundig bijgestaan door taalbokaallid van het eerste uur Aleid Zuidema en jurylid Ellen Thier.

Op 27 november wordt van 19.30 tot 20.00 uur een feestelijke bijeenkomst gehouden voor de genomineerden, overige werknemers van de gemeente en de raads- en collegeleden van de gemeente De Bilt in de Mathildezaal. De Werkgroep Taalbokaal zal bekend maken wie de bokaal in ontvangst mag nemen en welke nota een eervolle vermelding krijgt. Dit is alweer de vijfde taalbokaal die wordt uitgereikt, sinds een commissie van drie raadsleden in 2003 met de beoordeling van raadsnota's begon.

De taalbokaal zelf is een geëtste glazen vaas met gele kleurbanen. De vaas is ontworpen en geblazen door glaskunstenaar David Beliën, die jarenlang in De Bilt woonde en werkte.