Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maatschappelijk Verantwoord Studeren op de Universiteit Twente

Studenten zetten zich in voor de Enschedese gemeenschap

Enschede, 20 november 2008 -- Maandag 24 t/m vrijdag 28 november 2008 staat de Universiteit Twente in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Studeren. Tijdens deze week gaan meer dan 80 studenten hun handen uit de mouwen steken voor de Enschedese gemeenschap. Het is de eerste keer dat er een dergelijk project op de Universiteit Twente wordt georganiseerd. De organisatie ligt in handen van de overkoepelende studentenorganisatie Student Union. De studenten van de Universiteit Twente willen hiermee laten zien dat ze meer kunnen dan alleen studeren, en kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. De studenten zullen in groepsverband bij verschillende organisaties hulp bieden, door bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis met de bewoners naar de Sinterklaasmarkt te gaan, door te helpen met klussen en door middel van het koken bij inloophuizen. Deze klussen worden uitgevoerd bij onder andere Aveleijnsdt, Humanitas en Bruggerbosch.

Studenten konden zich individueel en in groepsverband opgeven. De meeste studenten die meedoen doen dit samen met hun huisgenoten, dispuut of vereniging. Zo ervaren de studenten niet alleen hoe leerzaam het is om vrijwilligerswerk te doen, maar hebben ze ook een leuke dag met vrienden.

Op donderdag 27 november is van 11.30 tot 14.30 uur een informatiemarkt over vrijwilligerswerk in gebouw de Vrijhof, iedereen is hier welkom. Op deze markt staan onder andere Sanquin, de Zonnebloem, Boerderij de Viermarken en er is een verkoopmarkt van schilderijen van Atelier 't Bouwhuis.

De organisaties die bekend zijn bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk zijn benaderd voor het aanleveren van klussen. In totaal hebben meer dan 35 organisaties klussen van verschillende categorieën opgegeven. Uiteindelijk doen meer dan 80 studenten mee aan het project, helaas konden hiermee niet alle klussen gevuld worden.

Tijdens de week ' Maatschappelijk Verantwoord Studeren' zijn er meerdere activiteiten, zoals een lezing door Helga van Leur over duurzaam ondernemen, een bedrijvendiner en een liefdadigheids-VrijdagMiddagBorrel.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.maatschappelijkverantwoordstuderen.nl

----