Ingezonden persbericht


Utrecht, 20 november 2008

Femke Halsema opent tramhalte op de Uithof

UTRECHT - Femke Halsme opent op donderdag 27 november een nieuwe tramhalte op de Uithof in Utrecht. De symbolische opening van de tramhalte is de start van de GroenLinks-campagne om meer Rijksgeld beschikbaar te krijgen voor tramvervoer in Nederland.

Dagelijks reizen vele duizenden reizigers met overvolle bussen van het Centraal Station in Utrecht naar de universiteit, de hogeschool, het ziekenhuis en naar bedrijven op de Uithof. De gemeente Utrecht wil in de nabije toekomst op deze verbinding een tram laten rijden. In Utrecht bestaat al een tramlijn naar Nieuwegein en IJsselstein, die intensief wordt gebruikt. De nieuwe tram naar de Uithof moet aangesloten worden op de bestaande lijn.

Het project kost bijna 200 miljoen euro. Het rijk heeft inmiddels 75 miljoen euro toegezegd voor het traject, maar dat is niet genoeg. ,,De plannen zijn er, nu nog voldoende geld om ze te realiseren", aldus GroenLinks. De Tweede-Kamerfractie van GroenLinks wil graag dat tramvervoer in Nederland een serieuze impuls krijgt met een bijpassende financiering.

Wie: Femke Halsema
Wat: Openen 'tramhalte Stadhuis'
Waar: de Uithof Utrecht
Wanneer: donderdag 27 november 2008
Hoe laat: 15:45 - 17:00

Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Corler op 06 51588799

---- --