Gemeente Brummen


Raadsvergadering: wisseling van raadslid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 22-11-2008)

Donderdagavond 27 november 2008 vindt weer een besluitvormende raadsvergadering plaats. Op de agenda staan in totaal twaalf onderwerpen. Daarnaast neemt de raad afscheid van het IPV-raadslid Tara Tugba Yanar. Dit Eerbeekse raadslid werd lid van de gemeenteraad na de verkiezingen van maart 2006. Haar studie psychologie en werk vergen veel tijd en laten zich niet meer verenigen met het raadswerk. Haar plaats wordt ingenomen door Han van Dijk uit Brummen. De heer Van Dijk was al eerder lid van de gemeenteraad van september
2001 tot maart 2002.

Als bespreekstuk op de agenda staat het voorstel van het college om de nota Lokaal Gezondheidsbeleid gemeente Brummen vast te stellen. Ook gaan de raadsleden in debat over het voorstel over de invoering van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening. Dat geldt ook voor het onderwerp dat betrekking heeft op de wijziging van de welstandscommissie in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Een vierde onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad zeker gaan spreken, is het voorstel van het college over de uitvoering van de eerste fase van het Integraal Huisvestingsplan (IHP). De agenda telt ook vier hamerstukken en diverse ter kennisname stukken.

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken raadplegen en downloaden via deze website (klik hier).