PERSBERICHT

Nieuw talent op IDFA

Je allereerste documentaire terug zien op het witte doek van de IDFA. Voor veel filmmakers een droom, voor Ting Chan realiteit. Ting Chan (1972) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar debuutfilm 'About Love' gaat dinsdag 25 november om 16:00 uur in première in Theater Tuschinski in Amsterdam.

'About Love' is een documentaire over haar ouders. Na een gearrangeerd huwelijk in Hong Kong kwamen vader en moeder Chan in Nederland terecht, waar ze elkaar in voor- en tegenspoed trouw zijn gebleven. We kijken met de maakster mee in hun wereld en voelen haar verwondering over de twee mensen die haar toch vertrouwd zouden moeten zijn. Voor Ting Chan maakt deze documentaire deel uit van een zoektocht. Deze zoektocht naar de vraag 'wie ben ik' zien we terug in al haar werk. Sinds 1998 fotografeert ze jonge vrouwen op zoek naar hun identiteit. Haar fotografische achtergrond komt ook in haar debuutfilm sterk naar voren, onder andere door het gebruikte vaste camerastandpunt. 'About Love' is een intrigerende documentaire die je recht in het hart zal raken.

'About Love' is te zien op:

Donderdag 27 november | 20.15 uur | Openbare Bibliotheek Amsterdam Vrijdag 28 november | 14.45 uur | Tuschinski 5


---

Voor de pers zijn gratis kaarten voor de première te reserveren via 06 - 24540567

About Love is een productie van Lucienne Groot (Moonfilm productie) Voor vragen of meer informatie kunt u terecht op www.idfa.nl of kunt u bellen met Ting Chan: 06 - 24540567