Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Detectieonderzoek naar mogelijke bom Boslaan

Op donderdag 27 november 2008 zal, met behulp van detectieapparatuur, vanaf 9.00 uur het onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van een bom op het bouwterrein Boslaan aan de Verlengde Hoogstraat in Montfoort worden uitgevoerd.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door Explosive Clearance Group (ECG) en naar verwachting één dag in beslag nemen. Tijdens het onderzoek zal geen gevaar optreden voor de omgeving en omwonenden.

De gemeente heeft ECG opdracht gegeven voor dit onderzoek vanwege aanwijzingen dat in dit plangebied mogelijkerwijs sprake is van een achtergebleven bom uit de Tweede Wereldoorlog.

Woningbouwplan Boslaan

Op de bouwlocatie, waar voorheen een politiebureau en een gymzaal stonden, wordt momenteel het woningbouwplan Boslaan ontwikkeld. Projectontwikkelaar De Kamper heeft deze gronden verworven met het doel een herontwikkeling van dit gebied door te voeren. Deze zal bestaan uit de realisatie van een supermarkt met een ondergrondse parkeergarage, acht vrije sector stadswoningen en vier sociale koopappartementen.

Noot voor de redactie/