Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IEDEREEN ONDERNEMEND 1 / 1

TMC start TMC Life Sciences op

Eindhoven, 27 november 2008 - TMC Group start per 1 januari 2009 de activiteit TMC Life Sciences op. Deze opstart is ontstaan vanuit een behoefte, binnen de reeds bestaande businesscel TMC Chemical, aan specialisten op het gebied van medische technologie, biotechnologie en farmacie. Met de oprichting van TMC Life Sciences zal een breder spectrum van specialistische kennis beschikbaar komen voor (kritische) projecten bij haar opdrachtgevers. Dit opent tevens de deur naar nieuwe groeimarkten. Sinds begin 2007 zet TMC Chemical professionals in op projecten bij onderzoeksinstituten en bedrijven binnen de procesindustrie. TMC Chemical richt zich daarbij op high-tech industrieën (chemie, procesindustrie en olie & gas) en toeleveranciers, zoals kennis- en onderzoeksorganisaties. Hierbinnen zijn de werkondernemers bedreven in het oplossen van problemen binnen werkgebieden zoals R&D, productontwikkeling, proces- en sensorontwikkeling, procesoptimalisatie en procescontrole. Binnen het klantenveld van TMC Chemical is er echter een behoefte ontstaan aan specialisten op het gebied van de medische technologie, biotechnologie en farmacie.
"Deze natuurlijke evolutie van TMC Chemical is ontsproten als specialisatie vanuit bestaande competenties en vormt een logische uitbreiding van onze reeds aanwezige kennis en opdrachtgevers. TMC Life Sciences zal voor ons huidige team van werkondernemers nieuwe projectmogelijkheden bieden en zal kansen bieden voor ondernemende professionals met competenties die aansluiten bij deze groeiende en boeiende industrie," aldus Sonja Ternier, directeur van TMC Chemical. TMC Life Sciences zal werkondernemers gaan inzetten op projecten in R&D en de product- en procesontwikkeling bij opdrachtgevers binnen de farmaceutische, medische en biotechnologische industrie. De werkondernemers zijn professionals met een academische opleiding in een biochemische, biomedische, biotechnologische of farmaceutische discipline, welke in staat zijn een waardevolle bijdrage te leveren aan het strategische en tactische ontwikkelingsproces van de opdrachtgevers.

*******
VOOR MEER INFORMATIE
Miranda van Engelen
Tel. +31 (0)40 239 22 63
www.tmc.nl

TMC GROUP

TMC Group zet als Consulting & Engineering company met een uniek businessmodel meer dan 500 (zeer) hoogopgeleide werkondernemers, specialisten en adviseurs in op projectbasis bij diverse opdrachtgevers. Klanten zijn o.a. Philips, ASML, Océ, TNO, TüVRheinland, Sabic, Essent, Shell, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Vebo en Ministerie van Defensie. De onderneming is vaak nauw betrokken bij de kernontwikkeling(en) van de klant en helpt mee klantkritische projecten tot een goed resultaat te brengen.
Naast de member company TMC Technology & ICT, profileert TMC Group zich tevens in de markt met de member company Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek TMC Group hanteert het werkondernemerschapsmodel dat bestaat uit de volgende vier principes:
1. Langdurige arbeidsrelatie

2. Individuele winstdeling

3. 1-op-1 carrière coaching

4. Werkzaam in een gespecialiseerde, ondernemende businesscel Dit model, uniek door de combinatie van de vier principes, maakt van TMC Group een onmisbare schakel tussen de werkondernemer en de opdrachtgever, zeker in krappe arbeidsmarkten.