Ingezonden persbericht


Klapvee Keuring komt tot eind

TV-Publiek zit het best bij De Wereld Draait Door

Wie een tv-show bezoekt als publiek, kan het beste naar De Wereld Draait Door gaan. Het Moment van de Waarheid is daarentegen geen aanrader. Dat is de conclusie uit de Klapvee Keuring, een steekproef van Zappen.blog.nl onder ?klapvee? van verschillende tv-programma?s.

De afgelopen twee weken is er dagelijks een filmpje geplaatst waarin Zappen test hoe het is om publiek te zijn bij een bepaald televisieprogramma. De Wereld Draait Door kwam met een waardering van een 8,5 als beste uit de bus. Tijd Voor Max eindigde als tweede met een 7,8, voornamelijk door de geode service die het programma verleent. Inhoudelijk was Tijd Voor Max zeker niet het leukste programma.

Bedenker Herman Roggeveen over de Klapvee Keuring: ?Al een tijdje heeft Hilversum het probleem om voldoende publiek aan te trekken. Ik wilde wel eens uitzoeken waardoor het komt. Het filmen vormde bovendien een mooie gelegenheid om het publiek van Zappen.blog.nl een kijkje achter de schermen te gunnen.?

Tijdens alle keuringen zijn er heel wat saillante details naar boven gekomen. Zo geeft Tijd voor Max aan zo nu en dan winkelpubliek uit een supermarkt te trekken om maar voldoende publiek in de studio te hebben. Quizjes als Succes Verzekerd en Het Moment van de Waarheid maken gebruik van castingbureaus die figuranten aanleveren, mensen die voor een lunch en een drankje de hele dag hun handen blauw klappen. Bij Ranking the Stars moet het publiek betalen terwijl bij Spuiten & Slikken de crew wel van een dolletje houdt en de gekste dingen doet met een flinke dildo. Alle bevindingen zijn terug te vinden in de acht filmpjes die nu op Zappen.blog.nl staan.

Het eindklassement:
De Wereld Draait Door 8,5

Tijd Voor Max 7,8
Ranking the Stars 7,3
Wie Ben Ik? 7,0
Succes Verzekerd 6,8
Spuiten & Slikken 6,7
Pauw & Witteman 6,6
Het Moment van de Waarheid 5,8

De Klapvee Keuring heeft in de afgelopen dagen volop de aandacht getrokken van media, onder andere: EditieNL, De Volkskrant, BNN Today, De Timur Timur Show, NOS Radio 1, VRT Radio 1, Televizier.nl en alle regionale kranten van het GPD. Alle filmpjes en de berichtgeving zijn terug te vinden op http://zappen.blog.nl/klapvee-keuring

Over Zappen.blog.nl
Dit is een mediablog sinds augustus 2005 en bericht dagelijks over het laatste nieuws in Hilversum. Maandelijks trekt de blog tussen de 200.000 en 300.000 unieke bezoekers. Zappen.blog.nl maakt deel uit van een netwerk met thematische blogs van Blog.nl

Noot voor de redactie,