NOC*NSF


Arnhem, 25 november 2008

NOC*NSF en Marcel Sturkenboom bereiken overeenstemming over zijn terugreden als Directeur Sport

NOC*NSF en haar directeur Sport Marcel Sturkenboom hebben overeenstemming bereikt over zijn eervol terugtreden per 1 januari 2009. Reden daarvoor is een fundamenteel verschil van mening over het te voeren beleid.

Vanaf 1994 was Sturkenboom verantwoordelijk voor de begeleiding van topsporters. Daarnaast maakte hij deel uit van de Teams de Mission, die verantwoordelijk waren voor de voorbereiding op en succesvolle deelname aan Olympische en Paralympische Spelen

Als Directeur Sport was Sturkenboom onder meer verantwoordelijk voor de herpositionering van het Nationaal Sport Centrum Papendal als Olympisch Trainingscentrum en bij het Strategisch Marketing Programma voor sportbonden.

In overleg met NOC*NSF bouwt Sturkenboom voor het einde van het jaar zijn vertegenwoordigende werkzaamheden af. Dat betreft ondermeer zijn internationale activiteiten voor de Europese Olympische Comité's (EOC), het voorzitterschap van de Nationale Sportweek en zijn bestuurslidmaatschappen van InnoSport NL en de Werkgevers Organisatie Sport.

NOC*NSF spreekt haar dank uit voor de jarenlange inzet van Marcel Sturkenboom voor de Nederlandse sport in het algemeen en de positionering van de NOC*NSF-organisatie in het bijzonder. Ook is er veel waardering voor zijn mede initiërende en stimulerende rol bij de voorbereiding van de eerste fase van het Olympisch Plan 2028.

NOC*NSF heeft toegezegd zich via haar netwerken in te spannen voor zijn verdere betrokkenheid bij de Nederlandse sport in de toekomst, onder andere door het verrichten van advieswerk voor NOC*NSF, waaronder ook in het kader van het Olympisch Plan 2028.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --