Ingezonden persbericht


Nieuw LANCOM access point voor geleidelijke migratie naar 11n

LANCOM L-315agn dual Wireless werkt op 2,4 en 5 GHz frequentie

Amsterdam, 27 november 2008 - LANCOM Systems introduceert de L-315agn dual Wireless, een dual draadloze access point. Dit is de nieuwste oplossing in de 802.11n-productserie (versie 2.0). Het apparaat omvat twee draadloze modules die zowel werken op de 2,4 als de 5 GHz frequentie. De standaard Power-over-Ethernet (PoE, IEEE 802.af) voorziet het energiezuinige ontwerp van stroom, waardoor gebruikers niet hoeven te investeren in nieuwe PoE-switches.

De LANCOM L-315agn dual Wireless is voorzien van twee draadloze modules; de 802.11abg en 802.11abgn. Dit maakt een geleidelijke, kosteneffectieve migratie van conventionele WLAN-technologie naar 802.11n mogelijk. Hiermee zijn de WLAN's klaar voor de toekomst. De 'n'-module werkt op de 5 GHz frequentie. Tegelijkertijd ondersteunt de tweede draadloze module bestaande abg-clients op de 2,4 GHz frequentie.

Zoals alle LANCOM access points, kan de LANCOM L-315agn dual Wireless worden ingezet als stand-alone-apparaat of samen met een LANCOM draadloze LAN-controller/draadloze switch (LANCOM WLC-4006 of LANCOM WLC-4025). Daarnaast beschikt de LANCOM L-315agn dual Wireless standaard over een uitgebreid aantal beveiligingsfuncties. Dit zijn onder andere de 802.11i met WPA2- en AES-encryptie en de 802.1x/EAP (WPA Enterprise) voor omgevingen die maximale beveiliging vereisen.

De LANCOM L-315agn is vanaf december 2008 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro (exclusief BTW). Bij de prijs zijn levenslang gratis firmware-upgrades inbegrepen.

####

Over LANCOM

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Londen, Wenen, Caldaro (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.



Ingezonden persbericht