Ingezonden persbericht


Utrecht, 27 november 2008

GroenLinks wil Rijksgeld voor tramlijn naar Uithof

UTRECHT - Vandaag opende Femke Halsema een tramhalte op de Uithof in Utrecht. De symbolische opening van de tramhalte is de start van de GroenLinks-campagne om Rijksgeld beschikbaar te krijgen voor de tramlijn naar de Uithof.

Dagelijks reizen vele studenten met overvolle bussen van het Centraal Station Utrecht naar de universiteit en de hogeschool op de Uithof. De gemeente Utrecht wil in de nabije toekomst op deze verbinding een tram laten rijden. In Utrecht bestaat al een tramlijn naar Nieuwegein en IJsselstein, die intensief wordt gebruikt. De nieuwe tram naar de Uithof moet aangesloten worden op de bestaande lijn. De plannen zijn er, nu nog voldoende geld om ze te realiseren.

Niet alleen voor de studenten op de Uithof is de tram noodzakelijk. Op de Uithof wordt ook een P&R-terrein gebouwd. Hier kunnen automobilisten hun auto parkeren aan de rand van de stad en verder reizen met de tram. Zo rijdt de tram 's ochtends vol met studenten naar de Uithof en vol terug naar het centrum met automobilisten die hun auto op het P&R-terrein hebben geparkeerd. De tramlijn wordt zo optimaal gebruikt.

GroenLinks raadslid Peter van Corler: ,,We willen de komende twee decennia ruim 420 miljoen investeren in het openbaar vervoer. Uitbreiding van het tramnetwerk, onder andere naar de Uithof en ook richting Leidsche Rijn, is daar een belangrijk onderdeel van. Met deze tramlijnen willen we bijdragen aan een duurzame toekomst van de stad. Steun van het rijk is noodzakelijk om deze plannen waar te maken."

Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Corler op 06 51588799.

---- --