Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers presenteert zijn nieuwe lichtgewicht mobiele notebook

De LIFEBOOK P8020 vult de serie notebooks met Intel® Centrino® 2-processortechnologie aan met veel functies en een compact design

Maarssen, 27 november 2008 - Fujitsu Siemens Computers heeft de nieuwste aanvulling van zijn LIFEBOOK-serie gepresenteerd. Met een scherm van 12,1 inch en een gewicht van slechts 1,3 kilogram is de ultracompacte LIFEBOOK P8020 een van besten van de familie. Net als zijn grote broers en zusters is hij op het nieuwe mobiliteitsplatform van Intel gebaseerd. Andere technische toppers zijn de onbeperkte connectiviteit met ingebouwde snelle 3G/UMTS-module, de beveiliging van topniveau met onder meer een vingerafdruksensor, een SmartCard-controller en een TPM-module, en een verbluffende energie-efficiëntie. Die laatste troef is te danken aan een speciaal voor kleine systemen ontwikkelde processor die op ultralage spanning werkt: hij verbruikt buitengewoon weinig stroom en is dus ideaal voor totale mobiliteit. De nieuwkomer vormt een belangrijk onderdeel van de Infrastructure Products & Services en speelt een grote rol binnen de "Dynamic Infrastructures"-service van Fujitsu Siemens Computers. De LIFEBOOK P8020 zal vanaf december 2008 leverbaar zijn.

De nieuwe LIFEBOOK P8020 is een stijlvolle, krachtige bondgenoot voor het dagelijkse werk. Met een Docking Station wordt hij het ideale alternatief voor een desktop. Met zijn ingebouwde DVD RW is hij ondanks zijn afmeting een volwaardige mobiele werkplek. Dankzij de geavanceerde Intel® Centrino® 2-processortechnologie laten zijn prestaties niets te wensen over. Hij gaat zo efficiënt om met energie - als resultaat van ingebouwde spaarfuncties zoals de EcoButton - dat hij een hele werkdag zonder stopcontact kan.

LIFEBOOK P8020 ziet er met zijn elegante pianodesign bovendien fantastisch uit. In tegenstelling tot zijn voorganger, de P8010, is hij nu volledig zwart: de palmsteun is niet langer antracietgrijs maar past voortaan bij het geheel van de behuizing.

Draadloze communicatie is de grote vereiste in de bedrijfsomgeving. In die wetenschap heeft Fujitsu Siemens Computers de LIFEBOOK P8020 - net als zijn volledige gamma notebooks - uitgerust met WLAN en Bluetooth. Ingebouwd snel 3G/UMTS is standaard. Gebruikers hebben overal vlot toegang tot hun gegevens, zelfs zonder hotspot in de buurt. Voor videochats met collega's is er een ingebouwde camera.

De tweede belangrijke vereiste in een professionele omgeving is de beveiliging van de gegevens. Ook hier scoort de LIFEBOOK P8020 uitstekend. Een SmartCard-controler, een TPM-module als optie en een ingebouwde vingerafdruksensor veranderen de notebook in een Fort Knox voor bedrijfsgegevens. De sterke behuizing van magnesium, het morsbestendige toetsenbord en de ShockSensor beschermen de notebook effectief tegen alle fysieke schade.

Nog een hoogtepunt: de vier toepassingsknoppen die de gebruiker direct toegang geven tot belangrijke systeeminstellingen en applicaties. De EcoButton schakelt ongewenste functies uit om energie te besparen en bij mobiel gebruik de batterijduur te verlengen. De MobilityCenter -knop brengt de gebruiker recht naar de mobiele instellingen en de LaunchCenter-knop opent het configuratieprofiel. Last but not least kunnen gebruikers met de LockWorkstation-knop het systeem in enkele seconden afsluiten, een extra beveiliging van de gegevens en de hardware die op reis essentieel is.

Met zoveel functies in een zo compacte vorm is de LIFEBOOK P8020 de ideale partner voor zakenmensen die veel reizen. Mensen die hun notebook net zo min kunnen missen als hun mobiele telefoon. Een gedetailleerd factsheet staat online op www.fujitsu-siemens.com/LIFEBOOK. Foto's kunnen gedownload worden op de mediaserver van Fujitsu Siemens Computers http://fsc-mediaserver.com.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren; de divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een compleet assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op www.fujitsusiemens.com/aboutus/sor/index.html.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl