Gemeente Den Haag

Gezamenlijk persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Woningcorporatie Vestia

Den Haag, 27 november 2008

BINK36 werkplaats voor ondernemerschap, creatie en educatie

Gemeente ondersteunt BINK36 met ¤ 2 miljoen subsidie

De gebouwen op het voormalige KPN terrein aan de Binckhorstlaan huisvesten een bijzondere mix van creatieve, culturele en innovatieve ondernemers. Daarmee fungeert het complex genaamd BINK36 als belangrijke aanjager voor de gehele ontwikkeling van de Binckhorst. Reden voor de gemeente Den Haag om
¤ 2 miljoen subsidie toe te kennen aan eigenaar Vestia om noodzakelijke investeringen in dit pand te doen.

Woningcorporatie Vestia heeft het voormalige KPN pand aangekocht met het oog op de toekomstige ontwikkelingen in Binckhorst. Tot 2017 stelt Vestia het pand beschikbaar voor (startende) creatieve en innovatieve ondernemers, kunstenaars en theatermakers. 'BINK36 is een waardevolle toevoeging voor de Binckhorst. Net als de Caballero Fabriek fungeert BINK36 als aanjager voor de gehele Binckhorst, dat de komende jaren een totale metamorfose zal ondergaan. BINK36 kan een belangrijke bijdrage leveren aan het nieuwe imago van Binckhorst als gebied waar spannende en innovatieve activiteiten plaatsvinden', aldus Henk Kool wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. BINK36 is genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs.

Interessante mix van ondernemers
BINK36 telt ruim 20.000 m' verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over drie gebouwen. In het pand is voor (startende) ondernemers circa 10.000 m' beschikbaar. Dit is deels gericht op de creatieve en innovatieve sector. Voor educatie is 4.500 m' beschikbaar. Naast het faciliteren van opleidingen wordt hier ruimte geboden aan studenten die projecten uitvoeren met het Haagse bedrijfsleven en mini-ondernemingen opzetten. Voor kunst en cultuur is eveneens 4.500 m' beschikbaar. Zo is theater Korzo hier tijdelijk gehuisvest en is er ruimte voor design, mode, urban culture en wordt atelierruimte toegewezen via Stroom aan individuele kunstenaars. De verschillende doelgroepen vullen elkaar aan en profiteren van elkaars aanwezigheid. Hierdoor ontstaat een interessante mix van ondernemers.

Bijdrage aan economische doelstellingen
Met het concept BINK36 biedt Vestia bedrijfshuisvesting in een bijzonder concept op een bijzondere locatie. Daarmee komt zij tegemoet aan de economische doelstelling van de gemeente Den Haag om betaalbare bedrijfshuisvesting te realiseren in bedrijfsverzamel-gebouwen en in een geherstructureerd gebied. Hierover heeft de gemeente afspraken gemaakt met het Rijk (Grote StedenBeleid). Daarnaast past BINK36 binnen de gemeentelijke strategie om meer en interessante ruimtes te bieden aan de creatieve sector. Andere creatieve concepten op Binckhorst die zijn of nog worden ontwikkeld zijn de Caballero Fabriek, de Antonie Fokkerschool en Hangar36. Vestia gebruikt de subsidie van de gemeente Den Haag voor de positionering van BINK36. Tot eind 2009 worden investeringen gedaan op het gebied van veiligheid, representatie, faciliteiten, inrichting en branding.


---
Noot voor de redactie,

Gemeente Den Haag