Politie Twente

Vrachtwagen met koeien gekanteld

Enschede

Op 27 november rond 6.25 uur reed een 51-jarige man uit Oosterwolde in een vrachtwagen met aanhanger over de rijbaan van de A 35. De combinatie was geladen met 39 koeien. De man reed van Hengelo richting Enschede. Tussen de afslag Hengelo Zuid en Enschede West wilde hij een blikje frisdrank pakken. Daarbij raakte hij met de rechterwielen in de berm. Na een stuurcorrectie begon de aanhanger te slingeren waardoor uiteindelijk de hele combinatie kantelde. Hierdoor raakte de chauffeur gewond en kon niet zelfstandig uit de cabine komen. Hij werd door de brandweer uit de cabine gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De rijbaan van de A 35 raakte bezaaid met brokstukken. Ook liepen er koeien los. Van de 39 koeien hebben 6 dieren het niet overleefd. De overige koeien werden overgeplaatst in een andere vrachtwagen. Hiervoor bleef de rijbaan van de A 35 tussen de afslag Hengelo Zuid en Enschede West tot het middaguur afgesloten.

Bromfietser dodelijk verongelukt

Haaksbergen

Op 27 november rond 8.05 uur, kwam een 16-jarige bromfietser uit Buurse in botsing met een bestelbusje, bestuurd door een 55-jarige man uit Bad Bentheim, op de Buurserstraat in Haaksbergen. De bromfietser kwam daarbij om het leven.

Beide bestuurders reden over de Buurserstraat, komende uit de richting Buurse en rijdende in de richting Haaksbergen. De bromfietser reed over het fietspad. Ter hoogte van de Ronde Bultenweg sloeg de bestuurder van het busje rechtsaf de Ronde Bultenweg in zonder voorrang te verlenen aan de bromfietser. Deze laatste botste in de flank van het busje en raakte daarbij zodanig gewond dat hij ter plaatse is overleden. De brandstoftank van bromfiets scheurde en de brandstof vatte vlam. De chauffeur van het busje werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De afdeling Verkeers Ongevallenanalyse van Politie Twente doet nader technisch onderzoek naar deze aanrijding. Beide voertuigen zijn voor onderzoek afgesleept.

Bestuurster rijdt in de sloot

Oosterweilandweg

Op 26 november rond 08.10 uur reed een 37-jarige vrouw uit Almelo in haar auto op de Oosterweilandweg. Ze kwam daarbij met de rechterwielen van de auto in de berm, na een stuurcorrectie stuurde ze eerst naar de linker weghelft en vervolgens weer naar rechts, waarna ze met de auto in de sloot belandde. Ze raakte daarbij licht gewond en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De auto moest worden afgesleept. (08-148266)

Beschonken bestuurster aangehouden

Vriezenveen

Op 26 november rond 12.15 uur, zagen surveillerende agenten een 55-jarige vrouw uit Vriezenveen in haar auto stappen op de Krijgerstraat. Doordat ze moeite had om in te stappen kregen de agenten het vermoeden dat er mogelijk alcohol in het spel zou zijn. Kort nadat de vrouw wegreed konden de agenten haar een stopteken geven. De vrouw bleek inderdaad gedronken te hebben. Ademanalyse wees 1025 ugl uit. (2.36 promille) Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-148361)

Aanrijding met drie auto's

Almelo

Op 26 november rond 17.25 uur, reed een 31-jarige man uit Almelo in zijn auto over de Van Rechteren Limpurgsingel. Voor hem reed een 36-jarige man uit Almelo in zijn auto. Deze laatste moest afremmen omdat het verkeer voor hem stilstond. Dit had de 31-jarige bestuurder te laat in de gaten waardoor hij tegen de achterzijde van de auto van de 36-jarige botste. Die schoot op zijn beurt weer door en botste tegen de achterzijde van de voor hem stilstaande auto van een 53-jarige Almeloër. De 31-jarige man had twee inzittenden, een 26-jarige vrouw uit Almelo en haar tweejarige dochtertje. De vrouw raakte licht gewond en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De auto's van de 31-jarige en 36-jarige bestuurder werden afgesleept. (08-148566)

Vrouw gewond na aanrijding met politieauto

Enschede

Een 78-jarige vrouw uit Enschede raakte op 27 november rond 10.45 uur gewond bij een aanrijding met een politieauto op de Broekheurnering.

De politiemensen waren op weg naar een melding (onwelwording vrouw 74 jaar) aan de Assinklanden. Op de Broekheurnering, nabij de rotonde, kwam de politieauto, bestuurd door een 42-jarige hoofdagente van Politie Twente, in botsing met de 78-jarige vrouw die op haar fiets de weg overstak. Zij raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie IJsselland doet het onderzoek in deze zaak.

Inbraken bij marktkooplieden

Rossum

Op 19 november, tussen 07.30 uur en 11.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Thijstraat in Rossum. Daarbij werd geld en sierraden buitgemaakt. De 58-jarige bewoner deed aangifte. Deze bewoner is marktkoopman. Hij kon vertellen dat in den lande kennelijk een groep inbrekers actief is die het specifiek gemunt heeft op marktkooplieden, die de gehele dag van huis zijn. De 58-jarige marktkoopman kende vijf collega's die hetzelfde is overkomen. Hij waarschuwt zijn collega's dan ook hiervoor. (08-145638)

Winkeldief krijgt rode kaart

Almelo

Een 54-jarige vrouw uit Almelo werd op 26 november rond 15.00 uur, betrapt op winkeldiefstal uit een Winkel aan de Galerij. De vrouw bleek ook de week hiervoor te zijn betrapt op diefstal bij een supermarkt. Derhalve kreeg ze de zogenoemde rode kaart uitgereikt en mag dus een jaar lang niet meer binnen bij alle bij het KVO aangesloten winkels. De politie maakt proces-verbaal op. (08-148438)

---- --