Uitnodiging persconferentie: Fototentoonstelling FATAL FOOTPRINT markeert historisch Verdrag tegen clustermunitie

21/11/2008 15:52

HANDICAP INTERNATIONAL vzw

Overlevenden van landmijnen en clustermunitie getuigen voor de lens van drie Belgische fotografen

27 november om 11.00 in het Ovaal Salon, Paleis voor Schone Kunsten,

Ravensteinstraat 23 - 1000 Brussel

Handicap International nodigt u uit op de persconferentie van Fatal Footprint. Deze fototentoonstelling in openlucht toont nieuw werk van Tim Dirven (De Morgen), Gaël Turine (Le Vif) en John Vink (Magnum). Ze trokken er met Handicap International op uit om kennis te maken met de overlevenden van clustermunitie en hun families. Het resultaat is een indringende reportage met 60 beelden uit 4 verschillende landen.

De persvoorstelling opent met de getuigenis van Raed Mokaled. Hij is slachtoffer van clustermunitie uit Libanon en houdt halt in België op weg naar Oslo. Daar wordt op drie december een nieuw Verdrag ondertekend dat deze wapens internationaal zal verbieden.

Sprekers:

- Raed Mokaled, slachtoffer van clustermunitie uit Libanon (Engelstalig).

- De fotografen Tim Dirven (Nederlandstalig) en Gaël Turine (Franstalig).

- Stan Brabant, expert van Handicap International inzake landmijnen, clustermunitie en slachtofferhulp (Nederlands- en Franstalig).

« Fatal Footprint », fatale voetafdruk: de stap van het noodlot, de stap die er één teveel was voor de kinderen, vrouwen en mannen die een landmijn of clustermunitie op hun weg tegenkwamen. Een prachtige openluchttentoonstelling die de kijker meeneemt naar Cambodja, Colombia, Ethiopië en Laos.

Met de ondertekening van het Verdrag van Oslo op 3 december wordt het proces om clustermunitie te verbieden eindelijk bekroond. Dit verdrag is een overwinning voor Handicap International en voor alle ngo's en overlevenden die campagne gevoerd hebben tegen deze onaanvaardbare wapens.