Ingezonden persbericht

Delft, 24 november 2008

Vliegen als een insect in het Techniek Ontmoetings Punt

Op donderdag 27 november kunnen belangstellenden het Techniek Ontmoetings Punt bezoeken voor de combi-lezing over de Delfly en Augmented Reality. De deuren aan de Hippolytusbuurt 14 staan vanaf 20.00 uur open.

De DelFly is hét miniatuurvliegtuigje dat ontworpen is door TU studenten van Lucht- en Ruimtevaart en al meerdere keren in diverse programma's op tv is geweest. Het vliegt zoals vogels en insecten dat doen, met behulp van twee paar flapperende vleugels. Uitgerust met een camera kan het een goed beeld opnemen en tonen van de omgeving. De studenten laten zien hoe de DelFly werkt en wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van de DelFly II. (www.delfly.nl)

Aansluitend vertelt Yolande Kolstee over Augmented Reality (AR) en de mogelijkheden hiervan. Augmented Reality is een zeer technisch geavanceerd systeem waardoor de echte wereld zoals je die om je heen ziet uitgebreid (augmented) kan worden met beelden uit de computer. Dit systeem stelt ontwerpers in staat bizarre koppelingen van ruimtes te maken

Met de 'AR-bril' wordt het mogelijk om virtuele beelden te integreren in de bestaande wereld. Yolande is verbonden aan AR+RFID lab, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag (www.arlab.nl).

Expositie
Tevens kan men de expositie 'Experience Factory' bezoeken waar de virtuele wereld centraal staat.

TOPKunst
Schilderkunst van Sunny de Vroedt en videokunst van Bill Viola zijn in TOP te bezichtigen.

Bezoeken
Experience Factory: t/m eind december in TOP, Hippolytusbuurt 14 in Delft
Open: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis toegankelijk.

************

TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur,
wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een
breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle
mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur,
wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.