Politie Noord- en Oost Gelderland


|Politie onderzoekt tevredenheid burgers

| |

De politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland wil burgergericht zijn. Burgers zijn haar belangrijkste partners. In alle facetten van het politiewerk, bijvoorbeeld bij hulpverlening en opsporing, alles draait om de veiligheid van de burger. Daarom wil de politieregio Noord- en Oost-Gelderland het contact met de burgers de komende jaren verbeteren. Dit is een onderdeel van het meerjaren beleidsplan. Met ingang van 1 december 2008 worden burgers door middel van een enquête in de gelegenheid gesteld aan te geven wat zij vinden van de manier waarop zij door de politie worden behandeld.


Een goed contact tussen politie en burger is essentieel voor het vertrouwen en de tevredenheid van de burger in de politie. Vertrouwen in de politie leidt tot een groter veiligheidsgevoel. De basisvoorwaarde hiervoor is een professioneel optreden door vakkundige politiemensen. Als het gaat om vertrouwen, is een goede en duidelijke communicatie met burgers en bestuurders noodzakelijk. Minstens zo belangrijk is een goed contact met de burger.


Klantthermometer

Om regelmatig te kunnen onderzoeken of de contacten van de politie inderdaad een positief effect hebben op de tevredenheid van de burger, wordt de Klantthermometer geïntroduceerd. De Klantthermometer is een enquête onder burgers die op verschillende manieren contact met de politie hebben gehad. De Klantthermometer kan doorlopend worden uitgevoerd en maakt duidelijk waarom de burger (on)tevreden is over het politiecontact. Met behulp van de resultaten kan de politie de manier waarop zij de burger benadert veranderen.


Start

Op 1 december is de start van het eerste deel van de Klantthermometer. Burgers die aangifte hebben gedaan op het politiebureau krijgen vier tot zes weken nadat ze aangifte hebben gedaan een brief toegestuurd met het verzoek mee te doen aan de enquête. De enquête kan worden ingevuld via een speciale Internetsite. Mensen die geen beschikking hebben over Internet kunnen een schriftelijke enquête aanvragen.
In het eerste kwartaal van 2009 worden ook burgers die contact met de politie hebben gehad omdat zij een bekeuring hebben gekregen, gevraagd om hun medewerking te verlenen aan de enquête. In de loop van 2009 zal de Klantthermometer verder worden uitgebreid.


EINDE BERICHT



---- --