Ingezonden persbericht




KNV blij met gebiedsgerichte uitwerking MobiliteitsAanpak

Den Haag, 27 november 2008. Koninklijk Nederlands Vervoer is tevreden met de inhoudelijke invulling van de MobiliteitsAanpak. Het rijk en decentrale overheden hebben met snelle en goede samenwerking in korte tijd duidelijke afspraken gemaakt. Het urgentiegevoel wordt klaarblijkelijk overal ervaren. KNV is met name blij met de invulling ten aanzien van regionaal OV en de daarvoor beschikbaar gestelde 1miljard.

Bij de uitwerking van de MobiliteitsAanpak gaan investeringen in wegen hand in hand met investeringen in OV. Met deze aanpak wordt reizigers in Nederland een alternatief voor autogebruik geboden. Bovendien laat het kabinet met de uitwerking zien dat de mobiliteitsproblemen zich in Nederland niet alleen beperken tot de Randstad, maar ook steeds groter worden in de verschillende regio's en dat snelle aanpak hier ook geboden is.

KNV ziet in aanvulling op de MobiliteitsAanpak, uit naar verdere uitwerking van de voorstellen betreffende versterking van reizigersinformatiesystemen. KNV vertrouwt erop dat middels het Programma Hoogfrequent Spoor het spoorgoederenvervoer de benodigde extra capaciteit krijgt om duurzaam goederen vervoer in Nederland de ruimte geven.