Gemeente Boxtel

Werkgroep Mondiaal Boxtel van start

Binnen onze gemeente Boxtel zijn veel stichtingen/organisaties bezig met goede doelen ver over de grenzen heen. Om de krachten te bundelen, te leren van elkaar en ook samen naar buiten te treden is, na een eerste bijeenkomst in maart 2008, op 24 november de Werkgroep Mondiaal Boxtel geïnstalleerd.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Omdat elke organisatie vaak tegen dezelfde vragen /problemen aanloopt zoals het beoordelen van projecten, hoe houden we contact met de partnerorganisatie, fondswerving, voorlichting etc, kunnen de organisaties, binnen de werkgroep,  veel van elkaar leren. Daardoor kan ook de kwaliteit van de activiteiten / werkzaamheden verbeteren.

De gemeente Boxtel ondersteunt de werkgroep zoveel mogelijk. Dit onder andere door ruimte te bieden op de website en op de gemeentepagina?s in het Brabants Centrum. De komende tijd kunt u regelmatig een artikel van de werkgroep vinden op deze pagina in het kader van de 8 millenniumdoelen. Dit zijn doelen die de Verenigde Naties in 1990 hebben geformuleerd voor het jaar 2015. Voor het artikel benadert de werkgroep telkens een stichting / organisatie met de vraag: Hoe dragen jullie bij tot het bereiken van deze doelen?

In het kort zetten we de 8 millenniumdoelen nog even op een rijtje:

In 2015?

zijn extreme armoede en honger uitgebannen

gaan alle jongens en meisjes naar school

hebben vrouwen en mannen dezelfde rechten

is kindersterfte sterk afgenomen

sterven er minder vrouwen door zwangerschap

is de verspreiding van aids en malaria gestopt

leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu

is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp

Nadere informatie

Voor meer informatie over de Werkgroep Mondiaal Boxtel kunt u contact opnemen met de Secretaris, de heer J. van den Biggelaar, (0411) 655294 of via e-mail jbi@boxtel.nl.

27-11-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl