NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Workshop Financiering van Ziekenhuisvastgoed
Door de kredietcrisis zijn financiële instellingen strenger geworden in hun voorwaarden en criteria. En dat heeft u vast al gemerkt de laatste maanden! En dat niet alleen: een andere trend is dat u steeds flexibeler moet omgaan met uw vastgoedpositie. Vastgoedmanagement is dan ook een competentie waar ieder ziekenhuis zich in moet bekwamen. Maar de toekomst is onduidelijk. Welke perspectieven heeft u? Op welke zekerheden kunt u nog rekenen en op welke (al lang) niet meer?

Hoe bouw ik een gedegen business case en hoe zet ik de juiste instrumenten in?

Om u te helpen antwoord te vinden op deze vragen en de nabije toekomst met vertrouwen tegemoet te zien, organiseert NVZ Plus! op 28 november een workshop Financiering van Ziekenhuisvastgoed.

Tijdens deze workshop gaat u aan de slag met:
o Het maken van een gedegen investeringsrisicoanalyse o Het opstellen van een business case binnen het spanningsveld tussen beleid, financiën en huisvesting
o Instrumenten om toekomstige investeringen te berekenen

Tijdens deze workshop gaan wij bovendien in op de volgende onderwerpen:
o Hoe voorkomt u dat uw investeringsplan niet wordt gehonoreerd? o Hoe voorkomt u tijdens de bouw uitloop in planning en budget? o Welke financiële aspecten hebben effect op de DBC's en hoe gaat u daarmee om?

Voor wie?
Deze workshop is exclusief voor directies en leden van raden van bestuur, directies beheer, controllers en vastgoed- en financieel managers met gedegen voorkennis. Alleen toegankelijk voor zorginstellingen lid van de NVZ vereniging van ziekenhuizen.

Inschrijven of meer informatie?
In bijgevoegd programma treft u meer informatie aan. Hier kunt u zich inschrijven voor deze workshop. Heeft u vragen? Neem dan contact op via nvzplus@nvz-ziekenhuizen.nl of 030 273 93 67.

Wat, waar, wanneer?
Workshop Financiering van Ziekenhuisvastgoed NVZ Plus! op vrijdag 28 november 2008.
Prijs: EUR 499,- (incl. btw)


* pdf document Programma Financiering Ziekenhuisvastgoed 28 november