Gemeente Hoogezand-Sappemeer

FIRST CLASS - Kunst en Cultuur-Doe-Dag voor alle brugklassers in Hoogezand-Sappemeer (persbericht 066, 2008)

Op vrijdag 28 november organiseert het `Netwerk voor Kunst en Cultuur Voortgezet Onderwijs' voor alle brugklassers, die in Hoogezand-Sappemeer naar school gaan, voor de twaalfde keer een `Kunst en Cultuur-Doe-Dag'. Onder de overkoepelende titel `FIRST CLASS' volgen de leerlingen op diverse locaties in Hoogezand-Sappemeer een workshop naar keuze. Aansluitend gaan de leerlingen naar het Kielzog theater voor een presentatie van verschillende workshops.

Workshops

De brugklassers volgen allemaal één workshop. Vooraf hebben zij hun keuze kunnen maken uit 28 workshops van verschillende disciplines, zoals muziek, dans, media, theater en beeldend.

Zo is er onder meer een workshop `popsongs': een popsong zingen met een groep, tweede stem erbij, werken op het podium met microfoons, uit je dak gaan met een swingende hit! In de workshop `be a model' kunnen de leerlingen leren poseren en lopen als een model op de catwalk. Ook kunnen de leerlingen dit jaar in de workshop `soapacteren' een echte eigen soap maken met veel roddels, intriges en humor.

De activiteiten vinden plaats op diverse locaties in Hoogezand-Sappemeer: Dr. Aletta Jacobs College, CSG Rehoboth, Openbare Bibliotheek en het Kielzog theater|kunstencentrum. Dit zijn, naast de gemeente, tegelijkertijd de organisaties waaruit het `Netwerk voor Kunst en Cultuur Voortgezet Onderwijs' bestaat. In 1997 is het Netwerk KCVO opgericht met als doel leerlingen in het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met Kunst en Cultuur in de breedste zin van het woord.