Gemeente Capelle a/d IJssel

Kom naar theatervoorstelling `ontdek de Wmo'

Op vrijdag 28 november vindt de theatervoorstelling over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) plaats in het Wijkcentrum de Trefterp, Damsterdiep 58.

Op vrijdag 28 november vindt de theatervoorstelling over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) plaats in het Wijkcentrum de Trefterp, Damsterdiep 58. De voorstelling begint om 9.30 uur en de toegang is gratis. Theatermakers hebben diverse scènes over de Wmo voorbereid waaruit het publiek er steeds één kan kiezen. De acteurs spelen eerst een scène als voorbeeld en laten dan in een nieuwe scène zien hoe het ook anders kan, om hiermee het gesprek op gang te brengen. Het is de bedoeling dat het publiek actief gaat meedenken over de vraag wat de gemeente en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet de gemeente niet wat een individuele burger nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen als de juiste vraag niet gesteld wordt.

Vragen over de Wmo

Bij veel senioren en bij mensen met een beperking en/of chronische ziekte en anderen roept de Wmo veel vragen op. Wat heb je nodig, wat kan de gemeente bieden en bij wie kun je daarvoor terecht? Om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen hebben BGC, Meldpunt en MEE Rotterdam Rijnmond een interactieve theatervoorstelling laten maken. Met op maat gemaakt ontdekkingstheater krijgt u zicht op uw wensen en de mogelijkheden op het gebied van voorzieningen voor gehandicapten en senioren.

Voor wie?

Iedereen die meer wil weten over de Wmo is op 28 november van harte welkom.

Aanmelden:

Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, vragen wij of u zich vóór 24 november wilt aanmelden bij:

* Meldpunt 010-45013 44

* BGC 010-45198 40

* Of per e-mail bgcap@hetnet.nl