Gemeente Uithoorn


Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Waar trek jij de lijn? Maand tegen drugs & drank

print
19 november 2008
De jaarlijkse Maand tegen drugs & drank wordt op 28 november afgesloten met een debat en frisfeest voor jongeren in The Mix. (Zie bericht elders op deze pagina). Centraal staat het bespreekbaar maken van drugs- en drankgebruik onder jongeren.

Het doel van de themamaand is dat jongeren en hun ouders zich bewust worden van de gevaren van het gebruik van alcohol, soft- en harddrugs. De Maand tegen drugs & drank maakt deel uit van het in 2006 door B&W vastgestelde Plan van Aanpak 2006-2010 voor het drugsbeleid van de gemeente Uithoorn. Alle activiteiten en achtergrondinformatie zijn terug te vinden op de website: www.waartrekjijdelijn.nl.

Op de basisscholen wordt structureel aandacht besteed aan drugs en alcohol in de groepen 7 en 8 met het door de GGD opgestelde lesprogramma Gezonde school en genotmiddelen. Na afloop van de CITOtoets 2009 is er ook op de basisscholen extra aandacht voor het thema.

Het programma van de Maand tegen de drugs & drank is tot stand gekomen in samenwerking met: Politie, GGD Amsterdam, Brijder Verslavingszorg, de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Uithoorn, Stichting Cardanus en Stichting Werkgroep Horeca Uithoorn.

Altijd al een Nintendo WII willen hebben?

Doe dan mee met onze wedstrijd en maak een
creatie/werkstuk/filmpje/rap/ander kunstwerk over de gevolgen van drugs- en drankgebruik. Uiterste inleverdatum is 20 november dus stuur vandaag nog in!