Gemeente Voorschoten

richtingen open

Veurseweg weer in twee richtingen open

Veurseweg nov08 Vanaf vrijdag 28 november gaat de Veurseweg weer open en is Voorschoten weer bereikbaar vanuit de richting Leidschendam.

De gemeente Voorschoten werkt aan ingrijpende vernieuwing van de Traverse, de doorgaande weg tussen Leidschendam en Leiden. Fase 1 is inmiddels afgerond en van fase 2 is de oneven zijde van de Veurseweg tussen het Laantje van Van Wissen en de Karel Doormanlaan nu ook gereed. Daardoor is vanaf 28 november tot begin 2009 weer tweerichtingsverkeer mogelijk op de Veurseweg. De bedrijven, horeca en het benzinestation zijn weer uitstekend bereikbaar en ook terugrijden richting Voorschoten is geen probleem. De overlast tijdens de feestdagen en de periode van kerstinkopen is hierdoor beperkt, zowel voor omwonenden als bedrijven. Bezoekt u de Voorschotense ondernemingen* dan ook massaal.

Voorschoten is dus vanaf 28 november weer bereikbaar vanuit de richting Leidschendam. Op maandag 1 december gaat ook het deel Veurseweg tussen de Karel Doormanlaan en Hoogvliet open. Met het opheffen van de eenrichtingsverkeersituatie hebben aanwonende bewoners en aanpalende bedrijven de ergste overlast achter de rug. Het opknapwerk wordt steeds meer zichtbaar. Bomen en hagen zijn geplant, lichtmasten zijn geplaatst en er ligt geluidsarm asfalt. Deze nieuwe vorm van asfalt ervaart iedereen als zeer prettig.

Deklaag weg

Al het werk vanaf het Laantje van Van Wissen (Esso) tot aan de Karel Doormanlaan is nu gereed, met uitzondering van de deklaag op de weg aan de onevenzijde. In verband met de weersomstandigheden en het niet langer willen afsluiten van de weg, is besloten de deklaag volgend jaar uit te voeren.

Planning

Tot medio december werkt de aannemer aan de even zijde van de Veurseweg, tussen de Karel Doormanlaan en Hoogvliet (ter hoogte van de Papelaan). Tweerichtingsverkeer is dan gewoon mogelijk. Hij werkt zo verder in noordelijke richting. Begin 2009 wordt het laatste deel van de Veurseweg aangepakt. Dat betreft de oneven zijde van de Veurseweg tussen de Karel Doormanlaan en Hoogvliet. Na de Veurseweg, volgen de Koningin Julianalaan en de Leidseweg tot aan de Zilverfabriek. Eind 2009 moet de totale vernieuwing gereed zijn.

Meer informatie

Met de vernieuwing van de Traverse kan Voorschoten uitzien naar een veilige, lommerrijke doorgaande route. De nieuwe Traverse heeft twee smalle rijbanen en een bloemrijke middenberm. Kijk voor uitgebreide informatie op www.voorschoten.nl en klik vervolgens op de button `Traverse' op de homepage.


* Voorschotense ondernemingen:


- Aannemersbedrijf Jos van de Akker;


- Alfa Romeo Baak;


- De Gouden Leeuw en andere Van der Valk-bedrijven;


- De Vlindertuin;


- Eiland van Ome Niek;


- Gamma;


- Handelskwekerij P. de Groot;


- Hoogvliet;


- Hulshoff;


- Kasteel Duivenvoorde;


- Life & Garden;


- Restaurant de Knip.


- Rijnland Makelaars;


- SK Natuursteen;


- Stemerding B.V.

* 20 november 2008