Ingezonden persbericht


Persbericht Nijmegen, 21 november 2008

"Stuur me daarom alsjeblieft de beelden en al het andere waarvan je denkt dat het hier goed staat, aansluit bij mijn voorkeuren en overeenkomt met jouw smaak, zo veel en zo snel mogelijk. (...) en maak je geen zorgen om mijn portemonnee." Cicero, Brieven aan Atticus (1,8,2 en 1,9,2)

5e Avondopenstelling tot 22 uur: Tuinen en interieurs bij 'Luxe en decadentie' Vrijdag 28 november van 17 tot 22 uur in Museum Het Valkhof

De vijfde avondopenstelling bij 'Luxe en decadentie' op vrijdag 28 november staat in het teken van tuinen en interieurs. Er zijn lezingen over de weelde in Romeinse tuinen en de interieurs van de Romeinse villa's aan de Golf van Napels. Ook kan men inspiratie opdoen bij hedendaagse luxe inrichtingen van interieurwinkel Hoefsloot Wonen en hedendaagse tuinontwerpen naar Romeins voorbeeld van tuinarchitectenbureau Marcelis Wolak.

In de lezing 'Weelde in tuinen en interieurs' gaat Stephan Mols, universitair docent Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit, in op de luxe en aangename leefomgeving die de bewoners van Romeinse villa's aan de Golf van Napels voor zichzelf creëerden en waarmee ze indruk maakten op hun gasten. Er wordt aandacht geschonken aan tuinaanleg en aan de inrichting van de woningen, waarbij naast het meubilair ook de luxe aankleding van de verschillende vertrekken in huis met beelden, fraaie wandschilderingen en mozaïeken aan de orde komen.

Bezoekers kunnen ideeën voor hedendaagse luxe interieurs opdoen bij een presentatie van interieurwinkel Hoefsloot Wonen. Voor tuinaanleg en tuinschetsen geïnspireerd op Romeinse voorbeelden kan men in het museum te raden gaan bij landschapsarchitectenbureau Marcelis Wolak. De muziek wordt verzorgd door Maiden Voyage Band uit Nijmegen met groovy jazz improvisaties.

In Het Museumcafé kunnen bezoekers tussen 17.30 en 21.00 uur genieten van authentieke Romeinse gerechten.

17.00 - 22.00 uur: Hoefsloot Wonen met ideeën voor hedendaagse luxe interieurs 17.00 - 22.00 uur: Landschapsarchitectenbureau Marcelis Wolak 17.00 - 22.00 uur: Groovy jazz improvisatie door Maiden Voyage Band 19.00 - 19.45 uur: lezing 'Weelde in tuinen en interieurs' door Stephan Mols 20.15 - 21.00 uur: lezing 'Weelde in tuinen en interieurs' door Stephan Mols Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-360 88 05. www.museumhetvalkhof.nl Open in de periode t/m 4 januari 2009: dinsdag t/m vrijdag: 10-17 uur Zaterdag, zondag en feestdagen: 11-17 uur. Gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari. Overige avondopenstellingen tot 22.00 uur: 12 december (rijk en arm), 19 december (lichaam, mode en sieraden) en 2 januari (gastronomie).




Ingezonden persbericht